Greta Thunberg dyker upp i Pearl Jam-video

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Greta Thunberg. Arkivbild.
Foto: Olivier Matthys/AP/TT
Greta Thunberg. Arkivbild.

De amerikanska rockrävarna i Pearl Jam har släppt en ny musikvideo till låten "Retrogade", där den svenska klimataktivisten Greta Thunberg dyker upp, i en delvis animerad version av sig själv.

I musikvideon, som regisserats av Josh Wakely, besöker en man en spåkvinna, som i sin kula visar framtida katastrofscenarier kopplade till klimatet. Ett översvämmat Manhattan och ett Australien i brand skymtar förbi. Till en början är spåkvinnans ansikte dolt, men senare visar det sig vara Greta Thunberg.

Musikvideon skulle egentligen ha spelats in som vanligt, men övergick till att bli en mix av animering och motion capture på grund av reserestriktioner orsakade av coronaviruset, skriver NME. Greta Thunbergs ansikte fick därför klippas in på en annan skådespelare.

"Hon behövde aldrig spela in något, men bidrog med det där känslouttrycket jag var ute efter. Det var väldigt upplyftande att se ett mejl från henne i min inkorg där hon berättade att hon älskade det", säger Josh Wakely till Variety, enligt NME.

Publicerad:

LÄS VIDARE