Korn ställer in Hultsfred

Publicerad:
Uppdaterad:

Sångaren Jonathan Davis mystiskt sjuk

De var ett av festivalens stora namn. Men nu tvingas de ställa in sin spelning på grund av sångaren Jonathan Davis mystiska sjukdom.

– Vi beklagar detta och försöker nu att hitta en ersättare, säger Janne Kleman, bokningsansvarig.

Foto: Korns sångare Jonathan Davis.

– Vi hoppas också att att Jonathan tillfrisknar fort och Korn är alltid välkomna tillbaka till festivalen när som, fortsätter han i ett pressmeddelande.

Det var i lördags kväll som amerikanska Korn skulle spela på musikfestivalen Download.

Men i sista sekund fick sångaren Jonathan Davis akut åka till sjukhus efter att ha drabbats av en mystisk sjukdom, skriver brittiska NME.

Janne Kleman trodde först inte att Hultsfred-spelningen var i fara. Men nu måste festivalen hantera förlusten av sitt största dragplåster.

Fotbollsmatchen lockar fler besökare

Korns avhopp kan också få betydelse för säkerheten på området.

– I den här situationen måste vi även se över hur vi skall hitta en säker lösning i och med att fotbollsmatchen nu kommer locka ännu fler besökare till Atlantis, säger festivalchefen JP Bordahl.

”Konstiga blåmärken”

Jonathan Davis beskriver själv de senaste dagarna som de läskigaste i hans liv. I ett brev på bandets hemsida berättar han att konstiga blåmärken började dyka upp redan för två veckor sedan.

Nu har det visat sig att han lider av ITP, en blodinfektion som uppstått som en allergisk reaktion på sångarens medicin. Skulle han fortsätta headbanga på scen riskerar han att drabbas av hjärnblödning.

Enligt läkarna kommer det att ta några veckor för blodet att friskna till. I brevet tackar också Korn-sångaren sina fans för allt stöd och lovar att försöka ersätta de missade spelningarna på bästa sätt.

Tidigare artikel:

Sandra Wejbro

Publicerad: