Viola Beach debutalbum släpps efter dödsolyckan

Publicerad:

MUSIK

”Vi har gjort allt för att låta deras kreativitet och deras idéer färga hela albumet”

1 av 3
Viola Beach körde av en bro i Södertälje i februari.

Fem månader efter dödsolyckan släpps Viola Beachs debutalbum.

Kritikerna hyllar låtarna men det är inte det album som bandet själva hade planerat att släppa.

Det var i februari som de fyra bandmedlemmarna Kris Leonard, River Reeves, Tomas Lowe och Jack Dakin och deras manager Craig Tarry dödades när deras bil störtade mer än 25 meter från en motorvägsbro ner i en kanal i Södertälje. Det brittiska indiebandet hade spelat på musikfestivalen ”Where is the music” i Norrköping och var på väg till Arlanda flygplats.

Inte det tänkta albumet

Nu har deras debutalbum släppts. Plattan, som innehåller låtar inspelade av Viola Beach innan olyckan inträffade, är dock inte den som bandet planerat att släppa. Spåren på det nya albumet är plockade från deras korta karriär, men vissa var endast avsedda för EP-format, skriver BBC.  

Familj till de döda bandmedlemmarna har varit drivande i att albumet ska släppas.

”Vi har gjort allt för att låta deras kreativitet och deras idéer färga hela albumet”, säger Fin Reeves, bror till River Reeves, i en intervju med BCC Breakfast.

”Jag tror att de är överlyckliga. Jag tror att de är ute där någonstans och hoppar upp och ner och ba 'ja! kom igen, få folk att lyssna på vår musik”, säger Fin Reeves.

Albumet har hyllas av kritiker i recensioner men samtidigt finns där en stor sorg efter tragedin och det faktum att bandet inte fick bestämma över låtarna på deras första och sista platta.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN