Rockbjörnen 2017

PRESENTERAS AV

Gene Simmons försöker patentera hårdrockstecknet

Av: Olle Kvarnsmyr

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Kiss frontman Gene Simmons hävdar nyligen i en ansökan till det amerikanska patent och registeringsverket att hårdrockstecknet tillhör honom

Gene Simmons är inte bara en framgångsrik stjärna i Kiss. Han är även en superentrepenör. Förutom att I bandets namn, för hundratals miljoner varje år sälja konsertbiljetter och t-shirts, säljer Simmons med stor framgång saker som vin, likkistor och märkliga kondomer. Simmons säljer till och med luftgitarrsträngar där produkten består av en tom plastpåse.

Rejält gamla anor

Nu vill Simmons på något sätt även casha in på hårdrockspublikens handtecken. Enligt Simmons användes handtecknet första gången den 14:e november 1974 under ”Hotter than hell”-turnén. Simmons lär dock stöta på patrull i sin ansökan. Handtecknet har rejält gamla anor och kan spåras till antikens Grekland där tecknet har använts som en avvärjande gest. Tecknet Gene Simmons vill patentera blandas ofta ihop med det så kallade djävulstecknet som i hårdrockshistorien påståts häröra från den legendariska rockaren Ronnie James Dios farmor.

Oklart hur cashen ska tas

I nuläget är det oklart hur superentrepenören och musikanten Gene Simmons ska kunna casha in på tecknet och om hårdrockspublik måste be Simmons om tillstånd att vifta med händerna vid ett eventuellt bifall från det amerikanska patent och registeringsverket. Nöjesbladet återkommer i frågan.

Publicerad:

LÄS VIDARE