Slutspurten: Nominera dina favoriter till en Rockbjörn

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Sista chansen att rösta din favorit till vinst

1 av 4 | Foto: TT
Zara Larsson

Sveriges bästa musikfest närmar sig med stormsteg.

På fredag är sista chansen att nominera dina favoriter till Rockbjörnen - och i omröstningen slåss bland andra Zara Larsson, JTR och Måns Zelmerlöw om fansens kärlek.

– Det är jävligt roligt att vara med i snacket, säger Eric Saade.

Den 12 augusti tar Rockbjörnen över Kungsträdgården i Stockholm och fansens favoriter ska prisas med varsin skimrande statyett. Nio björnar delas ut i lika många kategorier, och på scen står ett helt gäng än så länge hemliga artister. Programledare är Oscar Zia, med Nöjesbladets Frida Söderlund som sidekick.

Vem som vinner? Det bestämmer du. På lördag sammanställs rösterna och de nominerade artisterna presenteras - men till dess är det upp till dig att ge just din favorit all kärlek den kan få.

”Jävligt roligt”

En av dem som gärna lägger beslag på titeln Årets manliga liveartist är Eric Saade.

– Det känns som att jag har varit nominerad nästan alla år, vilket är jävligt roligt. Bara att man är med i snacket är ett tecken på att man gör någonting bra, säger han.

Varför tror du att fansen gillar dig som liveartist?

– Jag är väldigt mycket en liveartist, jag har turnerat med mitt band sedan jag var 19. Livegrejen är så etablerad hos mina fans, de som ser mig får mersmak.

Syskontrion JTR slog igenom med ”Building it up” i Melodifestivalen i år och kämpar för en nominering till Årets genombrott.

– Det hade varit fantastiskt roligt att vinna en Rockbjörn, säger John Andreasson som utgör bandet tillsammans med sina bröder Tom Lundbäck och Robin Lundbäck.

Förra årets kalas resulterade i succé med över en miljon röster. Och vill du vara med och bestämma vem som tar hem en guldstatyett i år är det dags att säga sitt. På fredag stänger omröstningen.

Rösta här nedanför

Publicerad: