Lady Gagas galna kravlista på festivalen

Av: Joakim Wedholm

Publicerad:
Uppdaterad:

ROCKBJÖRNEN

28 hotellrum. Kontor. Syrgas. Och någon som kan klä på henne.

Det är bara några av Lady Gagas galna krav när hon spelar på Storsjöyran i Östersund på lördag, skriver Länstidningen Östersund.

Foto: AP

På lördag intar hon Östersund. Men när det var dags för arrangörerna att boka artister visste de inte att de bokade en kvinna som skulle lämna en kravlista på 60 sidor. Lady Gaga hade inte hunnit bli en världssensation.

”Vill ha fyra sviter”

– Då var det en ganska liten produktion med ett par dansare och en dj. Vi tänkte att det kunde vara en kul akt i Badhusparken, säger Stefan Kauppi till Länstidningen Östersund.

Ett par dansare och en dj blev sammanlagt 28 personer. Och alla ville ha ett rum på hotell Clarion.

– De ville ha fyra sviter, men det finns ju inte. Det blir egentligen ingen märkvärdig loge för henne, ett vardagsrum med soffa, tv, mysig belysning och lite tilltugg. Turnéledaren är väldigt ödmjuk, överlag är de lätta att ha att göra med, säger Stefan till Länstidningen Östersund.

Lokal påkläderska

När Lady Gaga krävde en lokal påkläderska gick uppdraget till Hans Werner.

– Det är ett hedersuppdrag, jätteskoj. Jag har ingen aning om hur man ska vara som påkläderska, men jag antar att jag ska hålla reda på alla hennes kläder. Jag börjar tidigt på lördag för att gå igenom hennes garderob, säger han till Länstidningen Östersund.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN