Gerald Earl ”G-Eazy” Gillum

Efter domen i Sverige – världsstjärnan förbjuds komma in i Kanada

Av: 

Jakob Meijer

ROCKBJÖRNEN

Rapparen G-Eazy fick villkorlig dom och böter efter ett vilt nattklubbsbråk i Stockholm.

Nu förbjuds stjärnan att åka in i Kanada, rapporterar TMZ.

Gerald Earl ”G-Eazy” Gillum var tänkt som huvudnumret på Cowboys music festival i Calgary. Men när han landade i Kanada blev det stopp i tullen och han fick inte komma in i landet, uppger källor till TMZ.

Det hela slutade med att G-Eazy tvingades ställa in sin konsert.

Arrangörerna meddelade nyheten på måndagskvällen.

”Cowboys måste tyvärr informera er om att att G-Eazy inte har möjlighet att uppträda i kväll på grund av anledningar som är bortom vår kontroll”, skriver de i ett uttalande.

Det är ännu oklart varför stjärnan inte fick komma in i landet, men TMZ skriver att Kanada har strikta inreseregler, och där kan domen i Sverige ha spelat in.

Gerald Earl ”G-Eazy” Gillum.

Greps med kokain

Det var i samband med sin turnépremiär i Stockholm i början av maj som G-Eazy hamnade i slagsmål på en nattklubb i centrala Stockholm. Rapparen, som slog en ordningsvakt, greps av polis. I samband med en visitation av artisten ska man också ha funnit två påsar, innehållande 1,5 gram kokain.

Artisten, som åtalades för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott avseende eget innehav av kokain, dömdes i en rekordsnabb rättegång till villkorlig dom samt böter om 80 000 kronor.

Under rättegången i Stockholms tingsrätt menade försvarsadvokaten att en fängelsedom kunde få förödande konsekvenser för G-Eazy som då skulle tvingas ställa in närmare 30 spelningar.

G-Eazy själv var ångerfull när han ställdes inför rätten.

– Jag är väldigt ledsen och vill be om ursäkt för allt jag har gjort. Det ligger inte i min karaktär. Jag är inte våldsam som person och det här är det första bråket jag varit med om sen jag var liten. Det speglar inte min personlighet. Jag mår väldigt dåligt och jag ber om ursäkt från botten av mitt hjärta, sa G-Eazy.

ANNONS EXTERN LÄNK

Basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder till bra pris hos Lindex här!

Lindex

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Så tog 16-åriga stjärnskottet Einár över musiksverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Gerald Earl ”G-Eazy” Gillum