Nu anklagas Beyoncé för plagiat

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenska koreografen hävdar att hon stulit hans koreografi

1 av 5 | Foto: Frank Micelotta/PictureGroup
Beyoncé under sin konsert i Miami.

Beyoncés turne är i full gång.

I en av låtarna gör hennes dansare ett nummer i vatten.

Nu kliver svenska koreografen Alexander Ekman fram och hävdar att hon stulit koreografin från honom.
– Först blev jag smickrad, sedan blev jag lite arg. De tjänar så mycket pengar på det här, säger Alexander Ekman till Svt.

Beyoncé är inte bara känd för sin sångförmåga. I sina framträdanden och konserter bjuder hon alltid på stora, vältajmade och avancerade dansnummer.

Nu anklagar den svenska koreografen Alexander Ekman stjärnan för att ha stulit koreografin från honom, skriver Svt Kulturnyheterna.

Klipp på Instagram

Efter att ha sett bilder från Beyoncés pågående Formation Tour, där dansarna gör en koreografi i vatten har Ekman reagerat.

I ett filmklipp på sitt instagramkonto klipper han mellan sin egen koreografi från år 2014 och Beyoncés turne. I klippet syns Beyonces dansare göra liknande rörelser som de dansare Ekman koreograferat.
– Först blev jag smickrad, sedan blev jag lite arg. De tjänar så mycket pengar på det här, säger Alexander Ekman till Kluturnyheterna.

Har hänt förr

I intervjun med Kulturnyheterna säger Ekman också att Beyoncé stulit steg från andra personers danskoreografier tidigare. Han undrar också vad han har för rättigheter när sådant här sker.

Aftonbladet har varit i kontakt med Alexander Ekman som väljer att inte kommentera ytterligare.

Publicerad: