Swift skrev hitlåt åt Calvin Harris – under svensk pseudonym

Av: Erik Åberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Mörkade samarbetet med dåvarande pojkvännen

1 av 8

Taylor Swift ville hålla samarbetet med ex-pojkvännen Calvin Harris hemligt.

Därför skrev hon låten ”This is what you came for” under den svenska pseudonymen Nils Sjöberg.

Många fans har spekulerat i vem som skrivit Calvin Harris och Rihannas hitlåt ”This is what you came for”. Nu avslöjar sajten TMZ att det är Taylor Swift som står bakom den svenska pseudonymen Nils Sjöberg.

Innan låten fick stora framgångar spelade Swift in en demo där hon sjöng och spelade piano. Harris älskade låten och den 29 april släppte han den - fast med Rihanna. Snabbt klättrade den upp på listorna världen över och nådde som bäst en femte plats på amerikanska Billboard.

Den 2 maj, bara dagar efter hiten släpptes, träffade Swift sin nuvarande pojkvän skådespelaren Tom Hiddleston på Met-galan i New York.

Ljög i radiointervju

Men TMZ skriver att hemlighetsmakeriet kring låten är anledningen till att förhållandet mellan Swift och Harris brast.

Trots att det dåvarande paret kommit överens om att inte berätta om samarbetet kände sig Taylor Swift nedvärderad efter en radiointervju Calvin Harris gjort med Ryan Seacrest samma dag låten kom ut. På frågan om han skulle samarbete med sin flickvän svarade Harris:

– Vi har inte ens pratat om det. Jag kan inte se att det händer.

Taylor har rättigheterna till låten och kan därför förbjuda sin ex-pojkvän från att spela den. Men hon har inga planer på att göra det, enligt TMZ.

Går till attack på Twitter

Kort efter att sajten publicerat sin artikel reagerade Calvin Harris på tvisten via Twitter.

– Taylor är en fantastisk låtskrivare. Men jag skrev musiken, producerade och klippte. Och hon ville inledningsvis hålla det hemligt, skriver dj-stjärnan.

Vidare skriver han att han känner sig sårad över att hon försöker få honom att se dum ut.

– Om du är lycklig i din nya relation borde du fokusera på det istället för att slita sönder ditt ex. Jag vet att du inte är ute på turné och att du behöver någon ny att hoppa på som med Katy Perry. Men jag tillåter det inte, avslutar han.

Publicerad:

LÄS VIDARE