Råkade avslöja sig själv som läcka – pudlar: ”Jag förtjänar allt hat”

Influencer utnyttjade sina förmåner – låg bakom ökänt konto för spelläckor: ”Skäms över mig själv”

Publicerad 2022-09-22

Youtubern Dan Allen Gaming låg i hemlighet bakom Twitter-kontot ”TheRealInsider” där flera läckor publicerades. Men för bara några dagar sedan råkade han avslöja sig själv.

På Youtube är Dan Allen Gaming ett stort tv-spelsnamn.

Men i hemlighet har han läckt information om kommande spel på ett annat konto.

Detta tills han glömde byta profil på Twitter – och avslöjade sig själv i en kommentar.

– Jag har tagit allt för givet för denna jävla fasad, säger han i en ursäktsvideo.

Läckor i tv-spel hör till vardagen.

För bara några dagar sedan skakades Rockstar Games av en av de största läckorna i spelhistorien när mängder av bilder och klipp från kommande ”GTA 6" spreds på nätet efter en hackning.

Nu kommer nästa skandal om läckor i gamingvärlden – och den kunde uppdagas genom ett enkelt misstag på sociala medier.

Avslöjaden om ”Assassin’s creed”

Twitter-kontot ”TheRealInsider” har legat bakom flera spelläckor på senare tid. Enligt beskrivningen av kontot skulle det drivas av personer på insidan av gamingindustrin och det stod bland annat bakom avslöjanden om vilka nya ”Assassin’s Creed”-spel som skulle avtäckas på Ubisofts showcase, samt avslöjanden om ”Silent hill” och ”Metal Gear Solid”.

Men det var alltså inga personer på ”insidan” som låg bakom det, utan influencern Dan Allen Gaming som har omkring 190 000 följare på Youtube.

Dan Allen utnyttjade sina privilegier som influencer och läckte den hemliga information som han fått ta del av på ett annat konto.

Ingen misstänkte honom. Förrän för några dagar sedan.

Kommande ”Assassin’s Creed Mirage”.

Glömde byta konto: ”Patetiskt”

Då besvarade han en fråga som ställs till ”TheRealInsider” med sitt riktiga Twitter-konto ”Dan Allen Gaming”.

Flera började då fatta misstankar om att det var Dan Allen som låg bakom kontot, och kort därpå erkände han allting.

Först skrev han en ursäkt på sina båda Twitter-konton innan han raderade dem. Och på onsdagen lade han upp en video på Youtube med titeln ”I’m sorry”.

– Jag skäms över mig själv. Det är patetiskt och oärligt, säger han i videon.

”Förtjänar allt hat”

Vidare säger han att han fått många frågor om varför han egentligen gjorde det. Anledningen är, enligt honom själv, att han blev beroende av pulsen som det gav honom att komma med avslöjanden.

– Det är mitt fel och ingen annans. Jag har förlorat vänner inom industrin, relationer och affärsmöjligheter för fem sekunder av kändisskap. Jag har tagit allt för givet för denna jävla fasad, säger han och fortsätter:

– Allt hat jag har fått på Twitter är välförtjänt men jag var tvungen att radera mina konton för jag har aldrig upplevt så här mycket hat innan. Återigen, det är helt välförtjänt, men jag måste ta ett steg tillbaka.

Dan Allen ber om ursäkt till alla som har påverkats av hans agerande och säger att han förmodligen inte kommer komma tillbaka till Twitter.

– Jag är nog inte välkommen tillbaka – och det borde jag inte vara, säger han.

LÄS VIDARE