Julfrossa på Netflix – 15 nya filmer och tv-serier med jultema

Publicerad:
”Hjem til jul”, ”X räddar julen” och ”Dolly Parton’s christmas on the square”.
Foto: Netflix.
”Hjem til jul”, ”X räddar julen” och ”Dolly Parton’s christmas on the square”.

TV

Nej det är absolut inte för tidigt för att börja ladda inför julen. I alla fall inte enligt Netflix, som började prångla ut julinnehåll redan till halloween.
Här är säsongens juligaste titlar hos streamingjätten: 15 filmer och tv-serier av varierande kvalitet.

Foto: Netflix.
”Holidate”.

Holidate


Romantisk komedi med Emma Roberts och Luke Bracey som två singlar som kommer överens om att vara varandras högtidsdejter, så att hon slipper tjat och medömkan från sin familj och han lösa förbindelser som alltid slutar med att han framstår som en skitstövel. Gissa om de börjar fatta tycke för varandra. Bara gissa.
Ute nu.


Foto: Netflix.
”Operation christmas drop”.

Operation christmas drop


En annan, inte så lyckad, romcom, i hett klimat. Titeln syftar på ett uppdrag som det amerikanska försvarsdepartementet har hållit liv i sedan 1952, som går ut på att US Air Force fraktar förnödenheter till öar i Mikronesien. Kat Graham spelar Erica, som jobbar på kongressen i Washington DC och nu kommer till Guam för att hitta en anledning att stänga ner basen där. Alexander Ludwig spelar Andrew. En kapten som ska försöka övertyga Erica om att basen bör hållas öppen, så att traditionen med Operation christmas drop kan fortgå. Gissa om romantik uppstår. Bara gissa.
Ute nu.

Foto: Netflix.
”Dash & Lily”.

Dash & Lily


Denna rekommenderas! En charmig tonårsromcom i julpyntade New York-miljöer, med Austin Abrams som den julhatande, Grinch-aktige Dash och Midori Francis som hans julälskande, äppelkindade motsats Lilly. En potentiell romans börjar spira genom meddelanden och utmaningar i en röd anteckningsbok. Den första säsongen består av åtta avsnitt.
Ute nu.


Foto: Netflix.
”Jingle jangle: en magisk jul”.

Jingle Jangle: en magisk jul


Faktiskt en riktigt bra ny julfilm, värd att återkomma till framtida jular. En familjefantasymusikal som utspelar sig i en steampunkig viktoriansk värld, och handlar om uppfinnaren och leksaksmakaren Jeronicus (Forest Whitaker), som tappar sin kreativa gnista men sedan hittar den igen, med hjälp av sitt barnbarn. Strålande sång- och dansnummer, hjärtvärmande sensmoral och scenografi och kostymer som får ögonen att tindra.
Ute nu.


Foto: Netflix.
”Holiday home makeover with Mr Christmas”.

Holiday home makeover with Mr Christmas


Den julälskande inredningsarkitekten Benjamin Bradley, alias Mr Christmas, hjälper människor att förvandla sina hem till jul. Tänk ett sorts ”Queer eye” för julpynt.
Ute nu.


Foto: Netflix.
”The princess switch: switched again”.

The princess switch: switched again


Uppföljare till julromcomen ”The princess switch” från 2018, där Vanessa Hudgens spelade dubbla roller. Den här gången spelar hon trippla roller.
Ute nu.


Foto: Netflix.
”X räddar julen”.

X räddar julen


En charmig och lagom lång (42 minuter) stop motion-animerad, ”Grinchen”-inspirerad film om en liten kleptomanisk rymdvarelse som försöker stjäla jordens gravitation, och alla saker, under julsäsongen på Nordpolen – men blir reformerad.
Ute nu.


Foto: Netflix.
”Dolly Parton's christmas on the square”.

Dolly Parton's christmas on the square


En extremt smörig julmusikal som Dolly Parton har skrivit 14 nya låtar till, varit med och producerat och också spelar en av rollerna i. Den utspelar sig i småstaden Fullerville, dit den rika, Scrooge-liknande Regina (Christine Baranski) har återvänt efter sin pappas död, för att vräka alla invånare lagom till jul, eftersom marken ska säljas och staden förvandlas till ett jättelikt köpcentrum. Parton spelar ängeln som griper in för att få henne på andra tankar.
Premiär den 22 november.


Foto: Netflix.
”The christmas chronicles 2”.

The christmas chronicles 2


Uppföljaren till julkomedin ”The christmas chronicles” (2018). Kurt Russell är tillbaka som jultomte, och den här gången är hans livspartner Goldie Hawn med i en stor roll som tomtemor, efter att bara ha gjort en cameo i den första filmen. Belsnickel (Julian Dennison) – en av tomtens före detta nissar, som drabbades av en förbannelse efter att ha uppfört sig illa och numera är fast i en mänsklig kropp – har en djävulsk plan och nu måste två ungar hjälpa tomteparet att rädda julen.
Premiär den 25 november.


Hemma över jul


Tysk serie om en deppig, icke framgångsrik musiker som har blivit dumpad av sin flickvän. Han åker hem för att fira jul – och upptäcker att hans bror är tillsammans med hans ex.
Premiär den 27 november.


Foto: Netflix.
”Julfilmer vi minns”.

Julfilmer vi minns


Dokumentärserien ”Filmer vi minns” (”The movies that made us”), vars första säsong berättade historierna bakom ”Dirty dancing”, ”Ensam hemma”, ”Ghostbusters” och ”Die hard”, fortsätter med två avsnitt om julfilmerna ”Elf” och ”The nightmare before christmas”.
Premiär den 1 december.


Foto: Netflix.
”Jul för jämnan”.

Jul för jämnan


Brasiliansk komedi med ”Måndag hela veckan”-vibbar. Om Jorge, som fastnar i en loop där han vaknar upp varje julafton utan minne av vad hans ”andra jag” har ställt till med under de gångna 364 dagarna.
Premiär den 3 december.


Foto: Netflix.
”En dödlig jul”.

En dödlig jul


Tysk svart thrillerkomedi, om en man som avstyr ett mordförsök och sedan flyr från de mordiska typerna tillsammans med det tilltänkta offret, samtidigt som en kvinna han nyss träffat försöker hitta honom.
Premiär den 4 december.


Foto: ”A California christmas”.
Netflix.

A California christmas


Romantisk film med äkta paret Josh och Lauren Swickard. En rik glidare låtsas vara en farmarbetare för att få ägaren till en stor farm att sälja sin familjs land före jul. Men blir i stället kär, verkar det som.
Premiär den 14 december.


Foto: Netflix.
”Hjem til jul”.

Hjem til jul


Netflix mysiga norska dramakomedi, som vann mångas hjärtan förra december, kommer tillbaka med en andra säsong, där Johanne (Ida Elise Broch) fortsätter sin jakt på kärleken. Och yes, svenske Felix Sandman är med även denna gång, vet vi nu.
Premiär den 18 december.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE