Koreanska kostymzombier, galaglamour och Kanada-krim

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Netflix/Fox/CTV.

VECKANS STREAMINGTIPS ”Kingdom”, Bafta-galan och ”Cardinal”.

Kingdom


Ta och dra mig baklänges vilken höjdare den här sydkoreanska kostymzombieserien är. "Kingdom", som hade premiär på Netflix i slutet av januari, är den perfekta mixen av tjusigt historiskt drama, politiska intriger, svärdfajter och kannibaliserande odöda. Skådeplatsen är Korea under Joseondynastin, och i centrum står kronprinsen Yi-Chang (Ju Ji-hoon), som efter att ha trasslat in sig i en politisk kupp ger sig ut i landet för att ta reda på mer om den mystiska farsot som har drabbat hans pappa kungen och nu sprider sig i landet. Sex avsnitt finns och en andra säsong är på gång. Asiatisk skräckperfektion!
Netflix


Bafta-galan


Den som älskar film och galor och dessutom vill ha en fingervisning om hur priserna kommer att fördelas på den allra största filmbalunsen Oscarsgalan om några veckor, ser med fördel på brittiska Bafta-galan, som i år leds av den eviga "Helt hysteriskt"-favoriten Joanna Lumley och sänds på TV4 Play. Yorgos Lanthimos underbara "The favourite" leder rättmätigt nomineringsligan med tolv vinstchanser, och vi svenskar får hålla en extra tumme för Linus Sandgren, som är nominerad för fotot i "First man". Och för Glenn Close såklart, som är nominerad för sin huvudroll i Björn Runges "The wife".
TV4 Play. Söndag 23.00

Foto: 20th Century Fox.
”The favourite”.

Cardinal


Kriminalkramare, nu finns en tredje säsong av kanadensiska "Cardinal", baserad på Giles Blunts böcker om John Cardinal och hans partner Lise Delorme, som löser brott i fiktiva lilla Algonquin Bay i Norra Ontario. Den här omgången, som utspelar sig på hösten, har titeln "By the time you read this", och handlar om hur John (Billy Campbell) och Lise (Karine Vanasse) utreder ett brutalt dubbelmord där kropparna är försvunna, samtidigt som Cardinal nystar i sin frus självmord (om det nu var ett självmord?) lite på sidan av. En domedagssekt ska tydligen också dyka upp vad det lider. Välgjort, otäckt och vemodigt, i mycket vackra miljöer.
C More. Nya avsnitt på tisdagar


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE