”Tufft att vara ensam pappa”

Publicerad:
Uppdaterad:

Dogge Doggelito berättar för första gången om hustruns död

1 av 3 | Foto: jobbar sig ur krisen Latin Kings-stjärnan Douglas ”Dogge” Léon berättar nu om den svåra tiden då hans hustru Leonida dog i cancer. – Hela processen tog två år från det att hon sa att hon var sjuk tills hon gick bort, berättar han.

Douglas ”Dogge” Léon, 29, berättar nu för första gången om sorgen efter hustrun Leonida.

Nu är han ensamstående pappa till Bianca, 3.

– Det finns inga ord på det man får gå igenom, säger han till Kristian Luuk i kvällens ”God natt, Sverige”.

Douglas ”Dogge” Léons hustru och livskamrat gick bort i augusti förra året.

– Det har varit en tuff tid att anpassa sig, att vara en ensamstående pappa. Och en stor tankeställare, säger han till Kristian Luuk.

Leonida Léon arbetade på skivbolaget EMI/Virgin och det var cancer som tog hennes liv. Dogge beskriver sjukdomsprocessen som hastig.

– Hela processen tog två år från det att hon sa att hon var sjuk tills hon gick bort. Det kom som en chock. Det finns inga ord på det man får gå igenom.

Efter begravningen åkte Dogge till Venezuela med systern Daphne, känd från dokusåpan ”Paradise Hotel” och dottern Bianca.

– Jag ville bara komma bort ett tag och tänka på annat.

Han fortsatte även att arbeta.

”Det var ett tungt år”

– Jag försöker sysselsätta mig och jobba, så jag inte ska bli deprimerad. Man bearbetar olika och jag tror jag bearbetade sorgen som mest när hon var sjuk, säger han till Kristian Luuk.

Vad var jobbigast?

– Kampen fram till döden var tuffast, den största fajten. När det väl hände var det vackert på något sätt. Döden kan vara vacker.

På vilket sätt var det vackert?

– Alla har sitt sätt att lämna jorden. Min mormor dog förra året också, så det var ett tungt år. Det som var schyst var att det blev fint, folk dök upp och hörde av sig, säger han i ”God natt, Sverige”.

Dogge är nu ensamstående pappa.

– Det har varit kul men tufft också. Man får ta hjälp av familjen. Man får lösa det helt enkelt, och mycket planering är det som gäller.

Han menar att han förändrats som pappa sedan hustruns död.

– Jag tar mycket mer ansvar, det är mer att tänka på. Jag tror jag blivit mycket bättre som pappa. Jag kan inte lata mig längre. Nu har jag ett uppdrag.

Vill göra ny skiva

Dogge planerar nu att ta tag i karriären igen.

– Den har fått ligga lite på is. Nu känns det som att jag snart kan komma tillbaka och kanske göra en skiva, säger han.

Fotnot: Intervjun med Douglas ”Dogge” Léon sänds i TV4:s ”God natt, Sverige”, i kväll 22.35.

Läs också

Linda Hjertén

Publicerad: