Därför nobbade Hoa-Hoa ”På spåret” under flera år

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

”En del började plugga så in i helvete mycket”

1 av 12 | Foto: ”På spåret”-gänget på presskonferensen.

De tvekade in i det sista.

Men till slut tackade Hoa-Hoa Dahlgren och ­Cecilia Hagen ja till ”På spåret” i SVT.

– Det blev för mycket prestige och seriöst, säger Hoa-Hoa om varför de tidigare tackat nej.

Foto: första mästarna Hoa-Hoa Dahlgren och Cecila Hagen vann första säsongen av ”På spåret” 1987. Nu är radarparet tillbaka för att försvara hedern i ett startfält som består av enbart tidigare mästare.

Han vann hela skiten när ”På spåret” sändes första gången 1987.

Nu är ex-tyngdlyftaren och krögaren Hoa-Hoa Dahlgren, 60, tillbaka i programmet tillsammans med vapendragaren Cecilia Hagen, 66.

Lusläser text-tv

De senaste åren har de fått frågan flera gånger.

– Det ska bli roligt, vi tänkte ju inte vara med. För fem år sen sa vi att ”nu får det vara”. Men det här känns mer som en hyllning till hela programformen, säger Hoa-Hoa Dahlgren om att SVT nu har samlat ihop ett startfält enbart av tidigare mästare.

Men det dröjde innan ­ de lät sig övertalas.

– Det tog lång tid innan jag gick med på det. Det som irriterade oss var att det blev för mycket prestige och för seriöst och en del började plugga så in i helvete mycket. Och det har vi aldrig gjort, vi löser korsord ihop, säger Hoa-Hoa Dahlgren.

– Det är ju inget kul att ­vara med om man ska ­anstränga sig på det viset, säger Cecilia Hagen.

Samtidigt har folk på stan velat ha med paret i programmet igen.

– Jag knallar runt överallt med hunden och det har varit en väldig massa människor som kommit fram och velat att vi ska vara med. De gillar oss som par, säger Hoa-Hoa.

Själv samlar han mycket av sin kunskap från tv.

Och text-tv.

– Text-tv kör jag alltid på morgonen och sen vet jag att de alltid uppdaterar vid tolv och sen fluktar jag lite när jag kommer hemifrån jobbet vid 22, 23 på kvällen.

Går för seger

Däremot är han trött på all matlagnings-tv.

– Det enda jag tittar på är Nigella Lawson när hon står och käkar banan med sina läppar, men det har ju inte något med matlagning att göra. Men det är ett otroligt bra medium om man är lite selektiv och inte bara tittar på all dynga som tillverkas, säger han.

Det är allt eller inget som gäller för Hoa-Hoa och Cecilia Hagen.

– Vi ställer aldrig upp om vi inte tror att vi ska vinna. Men framför allt ska vi se till att det blir lite underhållning, säger Hoa-Hoa.

Publicerad: