”Four weddings and a funeral” begår våld mot en klassiker

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
”Four weddings and a funeral”.
Foto: Hulu.
”Four weddings and a funeral”.

TV-RECENSION Filmen är en klassiker. Tv-serien däremot, kommer ingen att minnas när året är slut.


Four weddings and a funeral

Viaplay
Del 1-4
Av Mindy Kaling och Matt Warburton, med bl a Nathalie Emmanuel, Nikesh Patel, Rebecca Rittenhouse, John Reynolds, Brandon Mychal Smith, Zoe Boyle och Sophia La Porta.


ROMANTISK KOMEDI ”The Mindy projects” Mindy Kaling och Matt Warburton har gjort tv-serie av ”Fyra bröllop och en begravning”; en av 90-talets största romantiska komedier. Av den enkla anledningen, får man anta, att en titel som folk känner igen och redan har en relation till kan vara en fördel i ett överfullt tv-landskap.

Serien följer fyra amerikanska vänner (bland andra Maya, som spelas av ”Game of thrones”-stjärnan Nathalie Emmanuel) som återförenas för ett bröllop i London, och sedan tar sig igenom ett tumultartat år fullt av romantik, trånande och hjärtesorg – och några till bröllop plus en begravning, naturligtvis.
Richard Curtis, som skrev manus till filmen, står med som producent, men den här serien är (inte helt oväntat ärligt talat) en tämligen blek, enfaldig och klyschig historia som inte har mycket gemensamt med filmen utöver själva titeln.
Framför allt saknar kompisgruppen den varma och röriga kemi som originalet vann på.
Efter en direkt fruktansvärd inledning tar sig dock det hela en aning, och den som inte har något emot extremt förutsägbara händelseutvecklingar och repliker som ingen någonsin skulle yttra i verkliga livet kan kanske bli skapligt underhållen för stunden.

Men en helt onödig misshandel av en romkom-klassiker är det här hur som helst.

”Four weddings and a funeral” har premiär på Viaplay den 13 september.


Publicerad:

LÄS VIDARE