Frank Underwoods grav blir permanent del av kyrkogård

Makabra pr-tricket ska locka ”House of cards”-turister

Publicerad:
Gravarna i Gaffney.
Foto: Netflix
Gravarna i Gaffney.

TV

Det började som ett pr-trick – men nu blir det permanent.

Har du vägarna förbi kyrkogården i Gaffney, South Carolina, kan du besöka gravstenen för president Frank Underwood, känd från ”House of cards”.

Den sista säsongen av den politiska såpan ”House of cards” har haft premiär på Netflix. Efter att Kevin Spacey anklagades för flera fall av sexövergrepp förra hösten fick han sparken från succéserien. I stället riktades fokus mot den intrigerande presidenten Frank Underwoods fru Claire (Robin Wright).

För seriens skapare gällde det att hitta på ett lämpligt öde för Underwood. I den första trailern för den nya säsongen avslöjades det att presidenten var död. Vi fick se Claire stå framför sin makes gravsten.

Det visade sig även att han hade utsatts för en sista förödmjukelse – tvärtemot presidentens vilja hade han begravts bredvid sin far, Calvin, en man han hatade.

Foto: Netflix
Kevin Spacey och Robin Wright i ”House of cards”.

Inför seriens nypremiär hade Netflix satt upp de två gravstenarna på Oakland-kyrkogården i Gaffney, South Carolina (Frank hemstad i serien), som del av en pr-kampanj. Fans uppmuntrades, enligt The Hollywood Reporter, att komma förbi och ”hedra” den döde presidenten. I samma veva publicerades även en dödsruna i lokaltidningen The Gaffney Ledger.

Enligt Hollywood Reporter är de falska gravarna nu en permanent del av Oakland-kyrkogården, men finns placerade i utkanten av den.

Publicerad:

LÄS VIDARE