Dermot sätter plus på finalisterna

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Så bra är Bianca och Elisa i Let's Dance

1 av 5
Nu ska de göra upp om vinsten i Let's Dance.

Före detta Let's Dance-domaren Dermot Clemenger ger finalisterna plus inför kvällens final.

Så bra är Bianca och Elisa

Dansteknik

Bianca

”Hon har utmärkt teknik, det har hon visat i det mesta hon har gjort. Hon behärskar standard- och latindanserna till en väldigt hög nivå. Och hennes moderna nummer förra veckan var fantastiskt bra. Hon är jätteduktig.”

Elisa

”Hon har också en sund teknik, dock inte i samma nivå som Bianca. Hon är mer bekväm i standarddanserna, men är lite stel i kroppen ibland.”

Inlevelse och känsla

Bianca

”Bianca lyckas leva sig in i varenda låt, hon har en inre känsla som hon lyckas ta fram i varje dans.”

Elisa

”Här är Elisa är lite svagare. Hon känner säkert väldigt mycket och jobbar hårt men jag ser att hon tänker för mycket på stegen och inte tar sig tid att njuta. Man får aldrig se inlevelsen, hon blir glad först efteråt. Man blir inte berörd på samma sätt.”

Grad av utveckling

Bianca

”Bianca var bra från vecka ett, men mycket har hänt sedan dess. När jag ser Bianca och Alexander är det som att de dansat mycket längre ihop än tio veckor.”

Elisa

”Elisa har utvecklats enormt mycket. Hon har lyssnat till allt Yvo har sagt till henne. Han är duktig och pedagogisk och har ­dragit fram hennes starka sidor.”

Kreativitet och förmåga att göra dansen till sin egen grej

Bianca

”I det moderna numret förra veckan visade Bianca att hon kan ta en koreografi och musikstycken och göra det personligt. Det var väldigt berörande. Hon har verkligen kreativiteten och förmågan att få små rörelser att kännas stora.”

Elisa

”Jag ser inte att hon har danskreativitet och för­mågan att göra något eget i samma grad som Bianca. Hennes dansare Yvo Eussen är duktig på koreografi. Elisa har god förmåga att ta till sig information hon fått och göra det hon blivit tillsagd.”

Hon får flest plus totalt

Bianca 16/20

Elisa 12/20

Publicerad: