Så hyllas Lill-Babs i nya ”Bonusfamiljen”

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

I februari är ”Bonusfamiljen” tillbaka med en ny säsong.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson, som spelade Gugge i serien, gick bort samma dag som inspelningarna skulle dra i gång.

– Det går ju inte att ersätta Lill-Babs så vi landade i att Gugge också hade gått bort, säger Peter Zell, projektledare SVT.

Tredje säsongen av SVT:s succéserie ”Bonusfamiljen” har premiär den 18 februari.

Samma dag som inspelningen drog i gång i april förra året fick teamet och de andra skådespelarna sorgebeskedet att kollegan och skådespelaren Barbro ”Lill-Babs” Svensson gått bort.

I serien spelade hon rollen som Gugge, som i sista avsnittet av säsong två gifter sig med Marianne Mörcks karaktär Bigge.

– Vi blev alla bestörta och ledsna när Lill-Babs gick bort. Först var det bara sorg. Vi var verkligen bara ledsna och hade ingen idé hur vi skulle gå vidare, säger Peter Zell, projektledare SVT.

På grund av Lill-Babs bortgång fick manuset ändras och veckan efter samlades teamet för att diskutera vad de skulle göra med hennes karaktär Gugge.

– Det var aldrig ett alternativ att ta in en ny skådespelare i rollen. Det går ju inte att ersätta Lill-Babs så vi landade i att Gugge också hade gått bort, säger Peter Zell och fortsätter:

– Sedan började arbetet med att skriva om manus helt. Vi tänkte att ”Bonusfamiljen” är ju en stor familj som nu var i sorg och där föddes idén om att vi skulle börja säsong tre med Bigge på kyrkogården vid Gugges grav. Vi ville att det skulle bli en varm och fin scen. Allvarlig men ändå kännas ”Bonusfamiljen”.

Säsongspremiären tillägnas Lill-Babs som hyllas med texten: ”Tillägnas Barbro Svensson” i slutet av avsnittet.

”Bonusfamiljen” har premiär den 18 februari i SVT1 och på SVT Play.

1 av 2 | Foto: SVT
”Bonusfamiljen”.
Publicerad:

LÄS VIDARE