Hollywoodproducent och komiker död i överdos

Av: Ann Edliden

Publicerad:
Uppdaterad:

Amy Poehler: ”Jag har förlorat en vän”

1 av 4 | Foto: Instagram
Harris Wittels hittades död på torsdagen.

Harris Wittels, manusförfattare och producent för komediserien ”Parks and recreation” hittades död i går vid 30 års ålder.

Hans kollega Amy Poehler höll ett tårframkallande tal till Wittels ära vid en gala bara timmar efter hans död.

– Jag har förlorat en kär ung vän som brottades med ett beroende, sa hon i sitt tal.

Harris Wittels hittades av sin assistent, död av vad som tros vara en drogöverdos i sitt hem i Los Angeles i går. Wittels hade i höstas talat ut om sin kamp mot drogerna i podcasten ”You made it weird”, skriver Access Hollywood.

Han var känd som manusförfattare, exekutiv producent och ibland även inhoppande skådespelare i ”Parks and recreation”, med Amy Poehler i huvudrollen. Han är även upphov till frasen ”humble brag", med ett twitterkonto där han publicerade kändisars falskt blygsamma uttalanden vilket även resulterat i en bok.

”Jag är ledsen”

När Poehler tog emot ett pris för sitt arbete med föräldralösa och fattiga barn under kvällen dedikerade hon sitt tal till Wittels, skriver Variety.

– Jag känner inte för att dra några skämt. Jag är ledsen, det är fantastiskt att vara här i kväll och lyssna på vilket bra arbete ni gör och påminnas om varför vi lever på den här bisarra planeten som kallas Hollywood, sa hon, vilket ändå framkallade en del skratt i publiken.

Behandlingshem

Så sent som den 18 februari körde Wittels standup på The Meltdown i Los Angeles och pratade om att försöka leva fri från droger. Under hösten tillbringade han en tid på behandlingshem.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN