Sanningen bakom ”Korv”-sketchen

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Därför genomförde TV4 Wadlings plan

1 av 2
Johan Rabaeus och Göran Ragnerstam.

En korv med senap på brödet, en glad Magnus Carlson och en förvirrad Tommy Nilsson.

I Wadlings hyllningsavsnitt får artisterna ta del av en sketch som Freddie Wadling valt ut innan han avled.
– En del fattade ingenting, säger Martin Nygren, exekutiv producent för ”Så mycket bättre”.

Freddie Wadling hade ett stort intresse för skräckfilmer. När deltagarna i ”Så mycket bättre” ska besöka en biograf tror alla att det är dags för en läskig film. Istället dyker skådespelarna Johan Rabaeus och Göran Ragnerstam upp. Duon flögs in till Gotland endast för att framföra den klassiska radiosketchen ”Korven” från 1961. En aktivitet som togs emot med blandade reaktioner.
– Det var roligt och uppskattad bland många. En del fattade ingenting, visste inte vad det var, hade aldrig hört talas om det och undrade vad som försiggick. Medan vissa mycket väl kände till den här sketchen, säger Martin Nygren, exekutiv producent för ”Så mycket bättre”.

Ändrade planer

Att sketchen skulle framföras bestämde Wadling innan han dog. Men den ordinarie planen var att han själv skulle stå på scen tillsammans med Johan Rabaeus, berättar Martin Nygren.
– Men sen när vi pratade med Rabéus så tror jag att det var han själv som kom med idén att han kan göra det med Göran istället. Och då körde vi på det.

Från TV4:s håll var det viktigt att visa upp Freddies humor för att balansera upp programmet.

– Vi kände att det var viktigt att få fram i programmet så att det inte blir så mörkt. Freddie var ju mycket humor och skratt vad jag förstår. Jag kände honom inte själv.

”Skojade mycket”

En av de som uppskattade sketchen speciellt mycket var Wadlings vän Magnus Carlson.
– Jag är glad att Freddies humor kom fram i det här avsnittet. Om man inte kände honom eller inte känner till så mycket om honom trodde man kanske att det mest var allvar och mörker. Men han var ju en väldigt rolig människa. Han skrattade och skojade mycket och hade en 'Montypythonsk' humor. Och det kommer ju fram i hans aktivitet som är den här gamla korven. Det är ju typ Monty Python på svenska så det var skönt att den dök upp, säger Magnus Carlson.

Publicerad:

LÄS VIDARE