Valter Skarsgård

Aliette Opheim och Valter Skarsgård i Netflix isländska sci-fi ”Katla”

Av: 

Karolina Fjellborg

”Katla”.
”Katla”.

TV

När Netflix släpper sin första isländska originalserie ”Katla”, är det med två svenskar på rollistan.

I december förra året landade ”The Valhalla murders” som första isländska serie på Netflix. Men den första isländska originalserien för Netflix blir ”Katla” – och nu är det klart att två svenskar kommer att vara med på rollistan.
Närmare bestämt Aliette Opheim, som den här våren har setts i SVT:s ”Kalifat” och Viaplays ”Tjockare än vatten”. Och Valter Skarsgård, som nu alltså följer efter två av sina skådisbröder till Netflix. (Gustaf Skarsgård spelar trollkarlen Merlin i sommarens ”Cursed” och Bill Skarsgård ska spela Clark Olofsson i Jonas Åkerlunds kommande ”Clark”.)

Sci-fi-serien ”Katla” kommer att bestå av åtta avsnitt och är skapad av regissören Baltasar Kormákur, och beskrivs så här av Netflix:
Ett år efter vulkanen Katlas våldsamma utbrott upphör plötsligt lugnet i den lilla staden Vík, då det visar sig att vulkanen fortfarande är aktiv. Isen runt vulkanen har börjat smälta, området har börjat evakueras och det enda sättet att ta sig in till byn är genom att korsa floden Markarfljót. Området blir alltmer apokalyptiskt och Vík har förklarats som farligt område. Mystiska element, som länge legat djupt nedfrusna i glaciären, börjar plötsligt dyka upp och får konsekvenser som ingen någonsin hade kunnat förutse.

Inspelningarna har börjat, men än finns inget premiärdatum.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway


Publisert:

LÄS VIDARE

De 21 hetaste tv-serierna sommaren 2021

ÄMNEN I ARTIKELN

Valter Skarsgård

Netflix

Aliette Opheim

Tv-serier

Gustaf Skarsgård