”Top Gear”-gänget går till Amazon

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Populära motortrion återförenas på ny kanal

1 av 6
”Top gear”-gänget.

Den senaste tiden har ”Top Gear” kantats av avhopp, bråk och skandaler.

Nu byter programledartrion tv-kanal.

Gänget ska göra ett nytt program på den amerikanska storsajten Amazon, skriver The Guardian.

I mars fick programledaren Jeremy Clarkson sparken från brittiska BBC:s motorprogram ”Top Gear”, efter att ha bråkat med en medarbetare under inspelningarna. Clarkson ska ha slagit en producent så illa att han tvingades åka till sjukhus.

Det var inte första gången tv-profilen hamnade i blåsväder. För drygt ett år sedan tvingades han be om ursäkt efter att ha uttalat sig rasistiskt i ett avsnitt av det populära bilprogrammet.

Går till Amazon

Kort efter att Clarkson sparkats rapporterades det att hans två kollegor James May och Richard Hammond vägrade att fortsätta inspelningarna utan honom.

– Det skulle vara trist att göra det med en surrogat-Jeremy, sa May då.

Nu återförenas trion på ny plats.

Programledarna lämnar BBC för att göra ett nytt motorprogram på den amerikanska sajten Amazons tv-tjänst Amazon Video, rapporterar The Guardian. Med sig tar de ”Top Gears” före detta producent Andy Wilman.

Jeremy Clarkson bekräftar nyheten på Twitter.

"Jag är väldigt glad att berätta att Hammond, May och jag har skrivit på ett kontrakt med Amazon Video", skriver han.

”Kan knappt vänta”

Amazon är lyckliga över sina nya rekryteringar.

– Vi kan knappt vänta på att få se Jeremy, Richard, James och teamet kommer att göra i vad som säkerligen kommer bli en av de mest efterlängtade tv-serierna 2016, säger Jay Marine, vice vd för Amazon Video i Europa.

Programmet, som ännu inte har något namn, kommer att kunna ses på Amazons tjänst för betal-tv.

”Top Gear” tillbaka nästa år

”Top Gear” visas igen på BBC nästa år, då med affärsmannen, radio- och tv-programledaren Chris Evans i spetsen. Profilen uppges ha skrivit på för att leda bilprogrammet i tre år.

”Top Gear” är ett av världens mest sedda tv-program, och konflikten mellan BBC och Jeremy Clarkson har till och med fått Storbritanniens premiärminister David Cameron att uttala sig.

– Om du gör något fel på jobbet kan det bli konsekvenser. Aggressivt och kränkande beteende är inte acceptabelt på en arbetsplats, har han sagt.

Publicerad: