Eddie Murphy

Eddie Murphy hyllad med stående ovation i ”Saturday night lives” 40-årsjubileum

Av: 

Sandra Wejbro

TV

Tillbaka efter 30 år – sen fick hans comeback kritik

Bradley Cooper hånglade med Betty White.

Justin Timberlake och Jimmy Fallon återförenades i en hyllningslåt.

Och Kanye West sjöng liggandes på golvet – och hånades sedan.

Tidigare komiker i ensemblen, gamla värdar, artister och Kim Kardashian. Det kändes som att alla var i New York på söndagskvällen för att fira att humorinstitutionen ”Saturday night live” fyller 40 år. Födelsedagen uppmärksammades med en 3,5 timmar lång livesändning där nya sketcher blandades med återblickar och musikuppträdanden av Paul McCartney, Miley Cyrus, Paul Simon och Kanye West.

”Wayne's world”

Kanye uppmärksammades för att han sjöng raklång på golvet och när ”Wayne's world” med Mike Myers och Dana Carvey gjorde comeback passade de på att driva med Wests ovana att springa upp på scenen och störa galavinnare (först Taylor Swift, sedan den skämtsamma episoden med Beck på Grammygalan nyligen). Steve Martin höll en öppningsmonolog där värdar som Tom Hanks, Alec Baldwin, Melissa McCarthy, Chris Rock och Billy Crystal gjorde honom sällskap.

Pilsk Sean Connery

Dan Aykroyd uppdaterade sin klassiska sketch Super Bass-O-Matic och Will Ferrell höll i ”Celebrity Jeopardy” med en pilsk Sean Connery (Darrell Hammond), Justin Bieber (Kate McKinnon), Tony Bennett (Alec Baldwin), Burt Reynolds (Norm McDonald), Christoph Waltz (Taran Killam), Matthew McConaughey (Jim Carrey) och Bill Cosby (Kenan Thompson).

Tittarna bjöds på en rad unika klipp från auditions av folk som nobbats av SNL-bossen Lorne Michaels (som Jim Carrey, Stephen Colbert, Zach Galifinakis, Kevin Hart och Andy Kaufman).

Hånglade upp 93-åring

Keith Richards presenterade Paul McCartney som sjöng ”Baby I'm amazed” och Jack Nicholson introducerade programmets klassiska politiska nummer.

I ett specialavsnitt av ”The Californians” gästspelade Bradley Cooper och hånglade upp 93-åriga Betty White.

Segmentet med fejknyheter – Weekend update – presenterades av Tina Fey, Amy Poehler och Jane Curtin och gästades bland andra av Edward Norton och Bill Hader som Stefon. Melissa McCarthy gjorde en imponerande fysisk hyllning av Matt Foley, en av den för tidigt avlidne Chris Farleys mest kända rollfigurer. Emma Stone återupplivade Roseanne Rosannadanna som gjordes känd av Gilda Radner. Chevy Chase och Garrett Morris gjorde sin klassiska ”nyheter för de som hör dåligt”.

Murphys comeback – ett antiklimax

Ett av kvällens mest efterlängtade ögonblick var Eddie Murphys comeback efter 30 år och Chris Rock höll ett känslosamt hyllningstal innan veterankomikern möttes av stående ovationer. Murphy sade dock inte mycket mer än tack och många kommentarer beskrev det senare som ett stort antiklimax.

Jerry Seinfeld passade på att driva lite med nyhetsankaret Brian Williams som nyligen tvingats ta en paus sedan han ljugit om att han blev beskjuten i Irakkriget.

– Han var en av originalmedlemmarna i SNL...vänta, det där låter inte sant?

Han höll sedan en frågestund med stjärnor i publiken som Michael Douglas, John Goodman, Dakota Johnson, Sarah Palin, James Franco och Seinfeld-kollegan Larry David.

Adam Sandlers ”Opera man” var en av de musikaliska figurer som framträdde, liksom en snutt av The Blues brothers och en kortfilm där Sandler tillsammans med Andy Samberg hyllade de komiker som tappat masken och börjat skratta mitt i en sketch.

Tog livet av Jon Lovitz

Bill Murray presenterade en hyllning av de SNL-profiler som inte längre finns i livet – som John Belushi, Gilda Radner, Jan Hooks, Chris Farley och Phil Hartman. Men som komisk twist tog de även med Jon Lovitz, som högljutt och ytterst levande protesterade i publiken.

Paul Simon avslutade kvällen med låten ”Still crazy after all these years” och Steve Martin drog upp en rörd Lorne Michaels på scenen en sista gång.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Eddie Murphy

Bradley Cooper

Paul McCartney

Paul Simon

Chris Rock

Steve Martin

Alec Baldwin