Mejla

Karolina Fjellborg

Coronavårens ”Let’s dance” är ett skirt bygge

Tål inte så mycket som en nysning åt fel håll

Publicerad:
Uppdaterad:
”Let’s dance” är tillbaka igen efter fyra veckors uppehåll.
Foto: Annika Berglund/TV4
”Let’s dance” är tillbaka igen efter fyra veckors uppehåll.

TV-KRÖNIKA Det var fint att se ”Let's dance” på benen igen. Som att få ett samtal från det gamla vanliga, bekanta livet.
Men hur länge kan TV4 ägna sig åt konstgjord andning?

Äntligen. Hela fyra veckor efter säsongens första dans, kom till slut en mer eller mindre vanlig ”Let's dance”-fredag igen, efter tre inställda.

En före detta partiledare i en tango. En gammal fotbollsspelare i en American smooth. En Melodifestivalenvinnare i en samba.
Det kändes tryggt. Som att få flaskpost från den vanliga verkligheten och försvinna in i fredagsmysbubblan för en liten stund.

Men – den korta men fina hyllningen av Adam Alsing, avsaknaden av publik, de i sammanhanget extremt få kramarna, de längre avstånden mellan deltagarna och en förkyld Anders Jansson på länk, påminde en såklart om att ”Let's dance” år 2020 egentligen bara är en rekonstruktion av sakernas normaltillstånd.

Och att det är en form av konstgjord andning som TV4 ägnar sig åt. Ett skirt bygge, som inte tål så mycket som en nysning åt fel håll, och redan är flera deltagare fattigare trots att det faktiskt bara är en enda (Bathina Philipson) som har åkt ut den vanliga vägen. Siw Malmkvist fick inte vara med på grund av sin ålder, Mikael ”Soldoktorn” Sandström hoppade av för att kunna jobba inom intensivvården, och om Jansson kan komma tillbaka eller inte visar sig i nästa vecka.

Foto: Annika Berglund
Bathina Philipson blev den första att tvingas lämna programmet.

Varenda fredagsfinal hänger i princip på en lös tråd

Fler kan naturligtvis tvingas stå över enstaka sändningar eller hoppa av helt de kommande veckorna, i en tid då minsta förkylningssymptom måste tas på allvar. Och varenda fredagsfinal hänger väl i princip på en lös tråd.

I den takt tävlingen hittills har hållit kan vi få vänta till midsommar på finalen.
Man får se, helt enkelt.

När den än går av stapeln lär vi få se Andreas Lundstedt och hans partner Tobias Bader i den. De var klart bäst även den här gången, med en monstermaskulin tango som inte ens verkade ta notis om motståndet.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Av: Karolina Fjellborg

Publicerad: