Nu återupplivar TV4 dokusåpan ”Baren”

Av: Ann Edliden

Publicerad:
Uppdaterad:

Nygammal dokusåpa visas på webben

1 av 7 | Foto: HENRY LUNDHOLM
”Baren” i TV4. I mitten Jocke Ekberg, som vann den första säsongen av dokusåpan.

TV4 återlanserar dokusåpan ”Baren” som tidigare sänts i TV3.

Serien ska finnas på webben dygnet runt med Paolo Roberto som programledare.

– Jag älskar att Baren är tillbaka och jag älskar att vi fått Paolo som programledare, säger Anton Glanzelius, biträdande kanaldirektör.

”Baren” sändes 2000 till 2002 i TV3 med Robert Aschberg som programledare. Seriens andra säsong var den mest populära och rapporterades ha nått 360 000 tittare under en vardagskväll. Nu lanseras programmet i TV4 Play och sänds dygnet runt på webben.

– Vi vet att många tittare har ändrat sin konsumtion av rörligt material. Därför är det en kul och kreativ utmaning för vår programavdelning, säger Anton Glanzelius, biträdande kanaldirektör på TV4.

Svikande tittarsiffror

”Baren” sändes i fem säsonger innan det lades ner på grund av svikande tittarsiffror. Programmet sändes live från Gamla stans bryggeri och introducerade dokusåpapersonligheter som till exempel Meral Tasbas och Håkan Hallin.

Det unika med ”Baren” var tittarnas roll. Förutom att de röstade ut de tävlande kunde man även delta i programmet genom att besöka krogen.

Enligt ett pressmeddelande från TV4 kommer även det nya formatet ”Brynolf & Ljung”, om de två svenska trollkarlarna Peter Brynolf och Jonas Ljung, att börja sändas på webben med start 9 april.

Sänds dygnet runt

Baren har premiär måndagen den 13 april och kommer att sändas dygnet runt i TV4 Play under tre veckor, samtidigt som ett avsnitt sänds varje kväll i TV12 och TV4 Play.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN