Cecilia Lazars totalvändning – öste beröm

Av: Linnéa Borgert

Publicerad:
Uppdaterad:

”Första gången där man ser att någonting har hänt”

1 av 5

Hon har fått kritik för att vara för sträng.

Men under fredagens ”Let's dance” sparade inte Cecilia Lazar på berömmet.

– Jag är ingen elak människa. I dag var första gången där man ser att någonting har hänt, säger hon.

Tittarna har inte varit nådiga i sin kritik mot den nya jurymedlemmen Cecilia Lazar. Hon har bland annat fått höra att hon bara ger negativ kritik.

I fredagens ”Let's dance” öste hon beröm över flera deltagare. Bland annat Isabel Adrian, som hon totalsågade förra veckan.

– Förra veckan hade du hjärnskakning, den här veckan var din danspartner sjuk. Hur gör du? Du är ju hur proffsig som helst, säger Lazar i programmet.

”Hon är som dag och natt”

Nu reagerar tittarna på domarens totalvändning.

”Cecilia är duktig, men var jättekonstig ikväll. Alldeles översvallande mot de flesta. Hon måste ha blivit tillrättavisad! Hon är ju som natt och dag-omvänd”, skriver en person på programmets Facebooksida.

Cecilia Lazar säger att det inte var en medveten taktik att vara ”snällare”.

– Nej, jag är ingen elak människa. Jag vill se från början, vill se en utveckling, annars har jag ingenting att referera till, säger hon och fortsätter:

– I dag var första gången där man ser att någonting har hänt, eller händer och kommer att hända. Just nu känns allt väldigt oförutsägbart.

Får stöd av Tony Irving

Tony Irving håller inte med om att Cecilia Lazar var snällare i sin bedömning.

– Snäll? Kallar du det för snäll? Cecilia har en on/off-knapp. Hon vet precis när hon ska ge kritik och hon vet precis när hon ska ge beröm, säger han.

Samtidigt ger han en känga till de som kritiserar Lazar.

– Jag ger henne en eloge för att sitta med två miljoner personer, som kritiserar din arbetsinsats. Jag känner ingen annan människa som börjar på en arbetsplats i Sverige i dag, som får sådan elak kritik efter tre veckor på jobbet, bara för att hon försöker göra sig varm i stolen. I kväll har hon gjort den stolen till sin.

Så har Cecilia Lazar bedömt deltagarna:

Fredagen den 18 mars

Rickard Söderberg:

– När du sjunger så använder du muskulaturen här inne, använd den muskulaturen när du dansar. Det är det vi behöver.

Johan Rabaeus:

– Du har en underbar inlevelse, men det räcker inte. Tyvärr det räcker inte.

Isabel Adrian:

– Du är jättevacker att titta på, fantastiska kläder, tyvärr bara – dansen. Asså det fattas så mycket. Hållningen, du skulle hållit upp huvudet mycket bättre och fottekniken, den var inte så bra.

Thomas Wassberg:

– Inga höfter var på plats, inga rotationer alls, däremot hade du bounce. Men jag saknar höfterna jättemycket.

Linda Lindorff:

– Du gjorde svåra figurer också och det gjorde du väldigt bra. Jag skulle dock vilja ha lite mer ton i dina ben. Att du spände benen lite mer, ja, jag vet att du har ont.

Fredagen den 25 mars

Rickard Söderberg:

– Du är breathtaking. Dans är en non verbal communication, vi uttrycker med vår kropp och du gör det så fantastiskt.

Johan Rabaeus:

– Din hund Mustafa låg och sov där med ro, och det förstår jag. För du har levererat dans i dag, välkommet in i programmet.

isabel Adrian:

– Förra veckan hade du hjärnskakning, den här veckan var din danspartner sjuk. Hur gör du? Du är ju hur proffsig som helst.

Thomas Wassberg:

– Alla figurerna kan man känna igen, det är helt korrekta figurer. Men det sensuella, du skulle behöva känna att du satt på en stor fet motorcykel och att du kände dig läcker och cool, så skulle jag vilja se dig.

Linda Lindorff:

– Förra veckan tyckte jag att du var lite stel i samban. Denna gången var du mjuk, go, sensuell och du är vig också. Du är jättefin.

Publicerad: