Netflix

Hur man kokar en vulgär soppa på en spik

Netflix ”Tiger king” är tillbaka – billig, tröttsam och desperat

Av: 

Karolina Fjellborg

Jeff Lowe i sin zebratron och Lauren Lowe i underkläder, i säsong två av ”Tiger king”.
Jeff Lowe i sin zebratron och Lauren Lowe i underkläder, i säsong två av ”Tiger king”.

TV

TV-RECENSION Hade du roligt framför ”Tiger king” våren 2020?

Räkna med att känna annorlunda den här gången.

Betyg: 2 av 5 plus

Tiger king

Netflix

Säsong 2

Av Eric Goode och Rebecca Chaiklin, med bl a Joe Exotic, Carole Baskin, Dillon Passage, Jeff Lowe, Lauren Lowe, Allen Glover, Tim Stark.


DOKUMENTÄR Våren 2020 blev Netflix true crime-dokumentär ”Tiger king” en rasande popkultursuccé, tack vare sin arsenal av heltokiga figurer, stora kattdjur, fejder, polygami, hockeyfrillor, mordkomplotter och oerhört töntiga countrylåtar.

Säkerligen bidrog också det faktum att uttråkade människor över hela världen var förpassade till sina hem på grund av den exploderande coronapandemin.

Men hur känns en fortsättning på serien nu?

Orden jag spontant hittar efter att ha sett de (den här gången endast) fem avsnitten är: billig, desperat, tunn och tröttsam. 

Den första säsongens ”stjärna”, Joe Exotic, sitter bakom lås och bom för, bland annat, anstiftan till mord på djurrättsaktivisten och ärkefienden Carole Baskin, och dyker bara upp i gryniga samtal från fängelset (där han inte har tillgång till sin vanliga frisör – hans nya frisyr är, om möjligt, ännu mer beklagansvärd än den gamla).

Och Baskin, som inte alls vill vara med på det här längre och precis har stämt Netflix för att använda överblivet material från den förra säsongen, syns enbart i… överblivet material från den förra säsongen.

Så här handlar mycket om att koka en vulgär skräpsoppa på en spik. Många vill ha sina minuter i rampljuset. Få har speciellt mycket att tillföra.

Inledningsvis vältrar sig den nya säsongen mestadels i den förra säsongens genomslag. Sedan ägnas ett par avsnitt åt att nysta i vad som kan ha hänt Baskins exmake Don Lewis. Han som försvann 1997 och enligt Exotic mördades av Baskins och sedan, kanske, blev tigermat.

Teorierna här är många, spretiga och huvudsakligen riktigt svajiga, och någon sorts kulmen av idioti nås när Lewis döttrar kopplar in ett medium, som verkar anse att gåtan är löst när han 24 år efter försvinnandet hittar en tom kycklingförpackning på vad han anser vara platsen för brottet.

Jag skojar inte.

Det som med lite god vilja kan kallas för krut sparas till de sista avsnitten, i vilka några profiler från sist – främst Jeff och Lauren Lowe, den förhatlige Tim Stark och den påstådde torpeden Allen Glover – dominerar handlingen.

Blev Joe Exotic faktiskt ditsatt? Är han i själva verket oskyldig? Kommer han att bli frikänd?

Netflix håller garanterat tummarna, så att en fortsättning kan kännas relevant.

Själv är jag trött på de här människorna nu, och mest intresserad av att se djuren bli fria från sina burar.


Säsong två av ”Tiger king” har premiär på Netflix den 17 november.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Uppvakta mamma med en fantastisk bukett på Mors dag! Extra lyxig gåva fylld med belgiska praliner.

Extern länk från Interflora.se

Beställ nu


Publisert:

LÄS VIDARE

Plus och minus med nya HBO Max

ÄMNEN I ARTIKELN

Netflix

True crime

Tiger king (dokumentärserie)

Tv-recensioner

Streaming