Nytt i november! 18 sköna tv-serier för höstmyset

Publicerad:
”The crown”, ”On becoming a god in Central Florida” och ”Dips”.
Foto: Netflix/Showtime/SVT.
”The crown”, ”On becoming a god in Central Florida” och ”Dips”.

TV

Gangstrar, mördare, kungligheter och en katastrofalt bakfull flygvärdinna.
Alexander Skarsgård med lustig frisyr, en ny svensk Netflix-höjdare och ett historiskt skådespel på latin.
Här är 18 trevliga tv-serienyheter i november.

On becoming a god in Central Florida


En satirisk svart komedi, som utspelar sig i en förort till Orlando 1992. Kirsten Dunst spelar huvudrollen som Krystal Stubbs; en före detta skönhetsdrottning och nu stretande småbarnsmamma som bestämmer sig för att lyckas som försäljare för ett sektliknande pyramidspelsföretag. Alexander Skarsgård gör en kort men naggande god roll som hennes hockeyfriserade make, som är besatt av att bli rik men går ett brutalt öde till mötes.
Paramount+, 1 november


Kärlek & anarki


En rolig och överlag mycket lyckad svensk Netflix-serie av Lisa Langseth. Med Ida Engvoll som en konsult som har i uppdrag att modernisera och digitalisera ett gammalt anrikt bokförlag, men inleder en skruvad utmaningslek med förlagets udda, unga it-tekniker Max (Björn Mosten) – och börjar uppträda mindre proffsigt.
Netflix, 4 november


Romulus


Trailern (som tyvärr saknar undertexter) för den här italienska serien lovar ett storslaget historiskt drama – på latin. Serien utspelar sig 800 år f Kr och berättar legenden om Roms grundare och första kung Romulus.
HBO Nordic, 7 november


Des


Verklighetsbaserad brittisk kriminalthriller i tre delar med David Tennant som den skotske seriemördaren Dennis Nilsen, som mördare minst tolv pojkar och unga män under åren 1978-1983.
C More, 9 november


Moonbase 8


Ny komediserie med Fred Armisen, Tim Heidecker och John C Reilly som tre hopplösa astronauter som håller till i Nasas månbas-simulator i öknen, och hoppas på att bli utvalda till att få åka till månen.
HBO Nordic, 9 november


Industry


Lena Dunham har regisserat det första avsnittet av den här serien om en grupp unga och hungriga typer som tävlar om ett begränsat antal permanenta platser på en investmentbank i London. En hel del sex, droger och vassa armbågar.
HBO Nordic, 10 november


Gangs of London


Snygg och våldsam gangsterserie om hur maktkampen mellan diverse olika kriminella organisationer tilltar efter att stadens mäktigaste boss blir mördad och sonen tar över. Med bland andra Joe Cole från ”Peaky Blinders” och Michelle Fairley från ”Game of thrones”.
C More, 10 november/TV4, 24 november


Dips


Marie Agerhälls och Jesper Rönndahls härliga humorserie är tillbaka med en andra säsong, som börjar med att de tre inkompetenta diplomaterna Mimmi, Fanny och Jens är kidnappade i Afghanistan.
SVT, 13 november

Foto: Karl Nordlund/SVT.
”Dips”.

Midas män


Spansk thriller som utspelar sig i dagens Madrid, men är inspirerad av Jack Londons novell ”The minions of Midas” från 1901. Om hur en rik affärsman får utpressningsbrev med hot om att slumpvis utvalda människor kommer att dö om han inte betalar.
Netflix, 13 november


The trip to Greece


Steve Coogan och Rob Brydon äter och pratar sig vidare genom Europa i den fjärde, och förmodat sista, delen av deras ”The trip”-serie, som började i England och sedan fortsatte till Italien och Spanien och nu alltså avslutar i Grekland. (Den kortare filmversionen hade premiär i maj.)
C More, 13 november


Jakten på en mördare


Drama i sex delar i regi av Mikael Marcimain, baserat på Tobias Barkmans reportagebok. Serien tar avstamp i mordet på tioåriga Helén Nilsson i Hörby 1989, och följer sedan den spaningsgrupp som löste flera kvinnomord i nordvästra Skåne och till slut även lyckades klara upp Helén-fallet.
SVT, 15 november


The crown


Den fjärde säsongen av Peter Morgans kungahusdrama ”The crown” täcker åren 1979-1990. Olivia Colman, Tobias Menzies och Helena Bonham Carter spelar, precis som i den förra säsongen, drottning Elizabeth II, prins Philip och prinsessan Margaret, medan Emma Corrin gör entré som Diana och Gillian Anderson spelar Margaret Thatcher.
Netflix, 15 november


Murder on Middle Beach


True crime-dokumentär i fyra avsnitt av Madison Hamburg, som försöker lösa mordet på sin egen mamma. Ett mord som begicks i en välmående del av Connecticut 2010 och aldrig klarades upp.
HBO Nordic, 16 november


His dark materials


HBO:s och BBC:s filmatisering av Philip Pullmans ”Den mörka materian”-trilogi fortsätter med en andra säsong. Med Dafne Keen, James McAvoy och Ruth Wilson.
HBO Nordic, 17 november


Friheten


Lars Ranthe och Lene Maria Christensen är tillbaka som det gifta paret Erik och Nina – som lever i skarven mellan trygg och tråkig förortstristess och en mer spännande tillvaro som svindlare – i en andra säsong av Viaplays danska dramakomedi ”Friheten”.
Viaplay, 22 november

Foto: Viaplay.
”Friheten”.

Professionals


Actiondrama med bland andra Brendan Fraser och ”Smallville”-stjärnan Tom Welling, om ”internationellt spionage och sabotage inom rymdraketsbranschen”.
Viaplay, 23 november


The flight attendant


Miniserie med ”The big bang theory”-stjärnan Kaley Cuoco i huvudrollen som en flygvärdinna som vaknar upp bakfull på ett hotellrum i Bangkok, med en död kropp bredvid sig och en minneslucka modell avgrundsdjup.
HBO Nordic, 26 november


30 coins


Ett spanskt skräckdrama om en präst (Eduard Fernández), tillika exorcist, boxare och ex-fånge, som tar jobb i en avlägsen liten by och hoppas på att få glömma och glömmas bort. Men hans förflutna och hans fiender kommer i kapp honom, och underliga saker börjar hända i staden.
HBO Nordic, 29 november


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE