Hon tvingas lämna ”Let’s dance”

Av: Anders Hedberg, Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Slutdansat för Martina Haag och Tobias Bader.

De blev det femte paret att lämna ”Let’s dance”.

– Det känns helt okej eftersom jag ska upp tidigt imorgon bitti och åka och fotvandra på Irland, säger Martina Haag efter programmet.

I fredagens ”Let’s dance” dansade paren till temat ”Swing it”.

Martina Haag och Tobias Bader bjöd på en jitterbug, men det blev också den sista utmaningen för dansparet.

Efter att tv-tittarnas röster räknats stod det klart att det var dem som tvingades lämna tävlingen.

Men Martina Haag var inte speciellt ledsen för det. Nu ser hon istället fram emot semester på irland, där hon ska vandra i ”Game of thrones”-miljöer.

– Det känns helt okej, eftersom jag ska upp tidigt imorgon bitti och åka och fotvandra på Irland med kompisar, så jag ska hem och packa nu med Diana, säger hon och nickar mot sin dotter som satt i publiken under sändningen.

– Klockan nio ska jag sitta på planet, så det här passar ju jättebra. Och ska man åka ut någon gång så är det nu. Det skulle vara tråkigt att behöva steka den här resan, vilket jag skulle ha gjort om jag gått vidare och jag gjorde också min bästa dans. Det var klart nu.

Tony Irving, som trots hård kritik vecka efter vecka ändå delade ut pluspoäng för Martina Haags jitterbugg, är nöjd med resultatet.

– För en gångs skull har tittarna gjort rätt. Det är väldigt sällan jag är nöjd med svenska tittarna, men ikväll gjorde dem det de borde ha gjort för tre veckor sedan. Jag ska hem och ta ett glas champagne. Jag ska fira, säger han och utvecklar:

– Eloge till Martina, hon har har kämpat, hon har utvecklats och alltid gett mig glädje, men i kväll var det rätt att hon åkte hem. Hon har gjort sitt. Nu är jag glad för att vi kommer kunna ha en riktig tävling.

Martina Haag är inte alltför bekymrad över juryns tuffa kritik.

– Det är en del av tv-programmet, de ska skälla och publiken ska rösta. Det har ju gått jättebra, eftersom folk har röstat på mig. Och de bedömer ju på proffsnivå! Jag är amatör, men de vet ju. De har ju rätt.

Hon beskriver ”Let’s dance” som ett roligt äventyr, där hennes danspartner Tobias Bader satt guldkant på hela upplevelsen.

– Jag tar med mig alla skrattanfall med honom och alla vänner. Jag trodde att jag skulle möta konkurrenter, men vi är vänner istället för motståndare. Jag har kanske förlorat en danstävling, men jag har vunnit vänner för livet.

Tidigare har Gustaf Hammarsten, Claes MalmbergNikki Amini och Britt Ekland tvingats lämna tävlingen.

Veckans program innehöll även en hyllning till Avicii, som gick bort förra fredagen vid 28 års ålder. I slutet av programmet samlades dansarna i ett dansnummer till hans hitlåt ”Without you”.

”Efter Tim Berglings tragiska och plötsliga bortgång känns det både naturligt och viktigt att hylla en av Sveriges och musikvärldens mest begåvade och firade stjärnor i fredagens program av ’Let’s dance’”, skriver Anika Beclijevski, exekutiv producent för programmet, i ett sms till Nöjesbladet.

”Let’s dance” sänds fredagar 20.00 på TV4 och i TV4 Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN