Rysaren i ”På spåret”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

TV

Säsongspremiären av ”På spåret” blev en riktig rysare.

Superlagen låg sida vid sida – ända fram till slutet.

– Det var jättenervöst, säger Erik Haag.

När Nöjesbladet tidigare ringde runt till före detta deltagare och profiler i ”På spåret” rådde det konsensus i vinnartipsen: Erik och Martina Haag samt Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren och Cecilia Hagen låg överlägset i topp.

Därför var det kanske inte så konstigt att gårdagens supermöte blev extremt jämnt.

– Det var jättenervöst, eftersom det var ett tag sedan man satt där. Det kändes också som att det var lite svårare än förra gången, men det var nog meningen, säger Erik Haag.

Det 25-årsjubilerande programmet har denna säsong enbart samlat tidigare finalister – däribland förra säsongens vinnare i makarna Haag. I går höll de jämna steg mot ”Hoa-Hoa” och Hagen i första klass – ända fram till frågorna på programmets sista resmål. Inledningsvis hade veteranerna en knapp ledning.

– Vi var inställda på att inte komma något vart med de där två, och blev totalt överraskade över att det gick så bra, säger Cecilia Hagen.

Men mot slutet knappade de yngre motståndarna in.

– Vi hade lite flyt, och det måste man ha. Annars tror jag att vi hade fått stryk. Frågor om Avicii och sådana saker är ju lättare att svara på om man har barn som konsumerar mycket musik, säger Erik Haag.

Cecilia Hagen håller med om att de tävlandes ålder kan ha en betydande roll i många fall.

– Jag tror att vi gamlingar har längre till att få fram det vi tror att vi vet, och är övertygad om att de här yngre personerna är mycket raskare i roten än vi. De känner bättre till vad som hänt de senaste 20 åren, till exempel i musikvärlden, säger hon.

Publicerad: