Tv-serier

Ny svensk pärla, hetsig hemvändare och Noomi Rapace i actionläge

Av: 

Karolina Fjellborg

”Filip och Mona”, ”Andra åket” och ”Jack Ryan”.
”Filip och Mona”, ”Andra åket” och ”Jack Ryan”.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS Nya SVT-komedin ”Filip och Mona” är underbar, ”Andra åket” roar igen och actionpackade ”Jack Ryan” har svenskt besök i nya säsongen.

”Filip och Mona”.

Filip och Mona


William Spetz och Anna Granath har gjort en liten serie ihop, och jag drar till med ett halleluja eftersom den verkligen är en pärla. Filip är en vilsen ung man som ligger med en kille som aldrig gör slut med sin tjej. Han jobbar i en matbutik medan hans syskon presterar stordåd, och riskerar att bli vräkt av sina egna föräldrar. Mona är en utbränd gynekolog och separerad tvåbarnsmamma som har tappat det fotfäste i livet som Filip aldrig ens har hittat. Hon börjar arbetsträna i matbutiken och får Filip som handledare. Hon 40-årskrisar och han 20-årskrisar, och en oväntad vänskap av typen en blind leder en blind växer fram.
SVT Play. Premiär i morgon


”Andra åket”.

Andra åket


Jag föll hårt för den här komediserien från Felix Herngrens humorfabrik när den första säsongen visades förra hösten, så även den här andra omgången är ett måste. William Spetz är på topp också här, som världens sämsta, och orimligt hypokondriska, receptionist på det lilla hotell längst upp i norr där serien utspelar sig, och även Lena T Hansson, Jakob Setterberg och Mattias Fransson är väldigt roliga. Men Sanna Sundqvist är den självklara stjärnan i huvudrollen som den norrländska hemvändaren Madde. En fenomenalt bra komedikaraktär som hetsar, bossar, brusar upp, går för långt, är sarkastisk och far fram.
SVT Play. Premiär i morgon


”Jack Ryan”.

Jack Ryan


John Krasinski är tillbaka som CIA-analytikern och globetrottande hjälten Jack Ryan från Tom Clancys böcker, i en andra säsong av Amazons påkostade, actionpackade ”Jack Ryan”. Den här gången är handlingen flyttad till Venezuela, där Ryan träffar på diverse nya skurkar och allierade. Noomi Rapace visar upp sina actiontalanger som den mystiska agenten Harry Baumann, den tyska ”Game of thrones”-stjärnan Tom Wlaschiha spelar lönnmördaren Max Schenkel, och ”House of cards” Michael Kelly är en CIA-agent med det otroligt coola namnet Mike November. Ladda med popcorn för det här är riktig bio-tv.
Amazon Prime Video. Premiär i dag.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa


Publisert:

LÄS VIDARE

Kinnaman i 60-talskostym, charmerande raritet och udda SVT-humor

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier

Veckans streamingtips

Noomi Rapace

William Spetz

Sanna Sundqvist