Parterapi, vindränkt charmoffensiv och dysfunktionell duo

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
”State of the union”, ”Wine country” och ”Tuca & Bertie”.
Foto: Sundance TV/Netflix.
”State of the union”, ”Wine country” och ”Tuca & Bertie”.

VECKANS STREAMINGTIPS ”State of the union”, ”Wine country” och ”Tuca & Bertie”.

State of the union


Nick Hornby har skrivit och Stephen Frears regisserat den här förtjusande, klipska och roliga kortkomediserien, bestående av tio avsnitt à tio raska minuter. Rosamund Pike och Chris O'Dowd spelar ett par gifta tvåbarnsföräldrar som träffas på en pub en gång i veckan, för att över en snabb drink dissekera sina liv och sitt halvhavererade äktenskap och snacka ihop sig före sin parterapi. Ens sympatier och tankar om huruvida förhållandet är värt att rädda eller inte skiftar, medan Louise och Tom skämtar, skuldbelägger, petar i öppna sår, drar popkulturella referenser, grälar om Brexit – och roar sig med att spana på ett annat bråkande par.
HBO Nordic


Wine country


Den är långt ifrån perfekt och den bjuder inte på så höga garv som jag hade hoppats på, men jag tycker ändå mycket om Amy Poehlers långfilmsregidebut "Wine country". En charmoffensiv till komedi till vilken hon har samlat ett stort gäng roliga "Saturday night live"-kollegor, som Maya Rudolph, Rachel Dratch och Tina Fey. Om en grupp väninnor som lärde känna varandra som unga, som servitriser på en pizzeria i Chicago, och nu gör en vindränkt, åldersnojig och inte helt smärtfri resa till Napa Valley för att fira att en av dem fyller 50. Vänta dig ingen "Bridesmaids", och avnjut den med en bägare vin, så får du en fin kväll.
Netflix. Premiär i dag


Tuca & Bertie


Mer humor om kvinnlig vänskap får man i "Tuca & Bertie". En sprillans ny animerad, surrealistisk och visuellt helvild komediserie för vuxna, som ser ut som Netflix rosade "BoJack Horseman" (vilket inte är så konstigt då den är skapad av "BoJacks" produktionsdesigner och producent Lisa Hanawalt) men har en ton som snarare påminner om Ilana Glazers och Abbi Jacobsons aggressivt knasiga "Broad city". Tiffany Haddish och Ali Wong gör rösterna till fågelkvinnorna Tuca och Bertie, som bor i samma hyreshus och utgör ett omaka, förvirrat och illa fungerande, men väldigt älskvärt, kompispar.
Netflix


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE