Anders Lundin tar över ”Mitt i naturen”

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Tre nya ansikten till SVT-programmet – Martin Emtenäs lämnar efter tio år

1 av 3
Anders Lundin.

Tre nya ansikten ska guida tittarna genom flora och fauna i  SVT:s ”Mitt i naturen”.

Anders Lundin, Magdalena Forsberg och Joakim Odelberg förenas i sitt stora naturintresse.

– Jag har länge velat jobba med Mitt i naturen, ett program där man får uppleva djur och natur på riktigt, säger Anders Lundin.

Lämnar Martin Emtenäs.
Lämnar Martin Emtenäs.

SVT presenterar tre helt nya ansikten som ska leda det anrika programmet ”Mitt i naturen”. Anders Lundin, skidskytten Magdalena Forsberg och naturfilmaren Joakim Odelberg har ett gemensamt intresse för naturen och inspelningarna för höstens säsong är redan i full gång, skriver SVT i ett pressmeddelande.

– Miljöfrågor låter så allvarsamt men det handlar egentligen om att se och uppskatta det vi har omkring oss, säger Magdalena Forsberg, som är uppvuxen nära naturen. Sedan hon lade skidkarriären på hyllan har hon jobbat som revisor och expertkommentator för SVT Sport.

Prisbelönt naturfotograf

Joakim Odelberg från Ljungskile tog fridykarcertifikat när han var tio år gammal. Han är tvillingbror till ståuppkomikern Jesper Odelberg och har tidigare jobbat som artist och låtskrivare, bland annat har han skrivit låtar tillsammans med Håkan Hemlin. Han kallar sig för bevarandefilmare och är en prisbelönt naturfotograf.

– Det ska bli fantastiskt att få uppleva och dela vår underbara planet både ovanför och under ytan med alla Mitt i naturens tittare, säger Joakim Odelberg.

Martin Emtenäs lämnar ”Mitt i naturen” efter tio år som programledare och även Yvette Hermundstad, som varit med sedan 2012, går vidare mot nya utmaningar. Under sommaren kommer ”Mitt i naturen” att sända fyra specialavsnitt med det bästa från Martin Emtenäs år som programledare.

Allt det senaste från nöjesvärlden – och tyck till om alla nyheter – på Nöjesbladets Facebooksida!

Publicerad: