C More och TV4 gör psykologisk thriller med stjärnor från ”Stranger things” och ”Vikings”

Publicerad:
Uppdaterad:
Josefin Asplund och Matthew Modine.
Foto: C More/TV4.
Josefin Asplund och Matthew Modine.

TV

Den svenska ”Vikings”-stjärnan Josefin Asplund spelar enäggstvillingar i C Mores och TV4:s ”Himmelsdalen”. En psykologisk thrillerserie som även har en av stjärnorna från Netflix-succén ”Stranger things” på rollistan.

Till "Modus" andra säsong värvade man "Sex and the city"-stjärnan Kim Cattrall. Nu meddelar C More och TV4 att de har en "Stranger things"-skådis med ombord på nya projektet "Himmelsdalen".
Nämligen Matthew Modine, som spelar den manipulativa vetenskapsmannen doktor Martin Brenner i Netflix-succén.
"Himmelsdalen", som har planerad premiär redan under senvåren, är en psykologisk thrillerserie med Josefin Asplund – känd från bland annat "Vikings" – i dubbla roller som enäggstvillingarna Siri och Helena.
De separerades som barn "på grund av sina kolliderande olikheter", och när Helena i vuxen ålder får en inbjudan från Siri, som vill att hon ska komma och hälsa på henne "på en drömlik resort i Alperna", lämnar hon sin trista tillvaro i Västerås och åker dit.

Men:
... när Helena vaknar upp, dagen efter sin ankomst, inser hon att Siri är borta och att platsen hon är på inte är någon resort, utan en avancerad anläggning där man forskar och experimenterar på psykopater. Siri har lämnat Himmelsdalen och sin syster. Helena är nu fast i en levande mardröm där ingen är den de verkar vara och där alla tror att hon är den manipulativa, våldsamma och sjuka systern Siri.
Modine gör rollen som direktör för forskningslabbet Himmelsdalen. En roll som alltså inte låter helt olik hans "Stranger things"-roll...
– Jag tror att det här kommer att bli något speciellt. Det finns en häftig kontrast i att Himmelsdalen är en så vacker och perfekt plats där helt absurda saker händer. Jag tror att publiken kommer att tycka om de tvistade karaktärerna och den mörka, klaustrofobiska tonen som följer genom hela serien, säger Josefin Asplund i pressmeddelandet.
"Himmelsdalen" bygger på boken med samma namn av författaren Marie Hermansson, manus är skrivet av Charlie Fletcher och Óskar Thór Axelsson har regisserat.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE