Tittarna bestörta: Duon lämnar ”Mitt i naturen”

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Emtenäs slutar som programledare – efter tio år

1 av 2 | Foto: SVT
Yvette Hermundstad lämnar ” Mitt i naturen”

Han har blivit ”Mr. Mitt i naturen”. Men nu lämnar Martin Emtenäs det populära naturprogrammet.

Även Yvette Hermundstad går vidare – och öppnar för ett hemliga uppdrag.

2005 ledde Martin Emtenäs, 37, ”Mitt i naturen” för första gången. Sedan dess har han guidat tittarna bland djur i alla former och färger runt om i världen.

2012 fick han sällskap av Yvette Hermundstad, som var ett av SVT:s studioankare under skid-VM i Falun för ungefär en månad sedan.

”Dags för någonting annat”

Men nu är det slut i naturrutan för duon. I höst tar Anders Lundin, Magdalena Forsberg och Joakim Odelberg över programmet.

”Att ha fått möjligheten att jobba med något jag verkligen brinner för under tio år, har varit otroligt roligt. Men nu var det dags att göra något annat”, skriver Martin Emtenäs i ett mejl till Nöjesbladet.

– Jag bestämde mig i höstas, efter att förra säsongen var över. Jag ville lägga full fokus på Vinterstudion under det här året, säger Yvette Hermundstad.

Mötte vilda björnar

Det är närkontakten med djur och natur som Martin kommer minnas starkast från de tio programledaråren:
”Alla möten med både fascinerande djur, inspirerande eldsjälar som gör allt för att vår natur ska kunna finnas kvar och att djuren ska få bättre livsvillkor. Det är minnen jag kommer bära med mig.”

– I somras kom jag bara några meter från två vilda björnar i Rumänien. Det var häftigt att kunna dela en så unik upplevelse med tittarna, säger Yvette.

Hemliga projekt

Efter beskedet har massor av tittare uttryckt sin bestörtning över att Emtenäs och Hermundstad lämnar.

”Responsen och stödet från alla tittare som hört av sig har verkligen värmt. Jag vill bara krama allihop”, skriver Martin Emtenäs.

Duon vill inte avslöja några detaljer kring vad de kommer att syssla med härnäst.

– Det blir ganska mycket sport i vår för min del. Sedan ska jag ha ett långt sommarlov. Efter det kommer en spännande höst med utrymme för nya utmaningar.

Kommer du fortsätta på SVT?

– Det hoppas jag. Men vi får se vad det blir.

Martin Emtenäs:

”Jag ska föreläsa mer, skriva fler böcker och gå igenom lite nya tv-idéer. Men först ha en lång sommar med min familj. Och så ska jag vara ute i naturen utan kamera.”

I sommar sänder SVT fyra specialprogram med höjdpunkter från Martins år som programledare.

Publicerad: