Mejla

Karolina Fjellborg

TV4 har försäkrat sig mot skandaler med tryggare och snällare ”Talang”-jury

Publicerad:
Uppdaterad:
Edward af Sillén, Bianca Ingrosso, Sarah Dawn Finer och David Batra.
Foto: Magnus Ragnvid/TV4.
Edward af Sillén, Bianca Ingrosso, Sarah Dawn Finer och David Batra.

Alexander Bard och LaGaylia Frazier ut. Sarah Dawn Finer och Edward af Sillén in. Bianca Ingrosso och David Batra sitter kvar.
Den nya ”Talang”-juryn blir kanske, kan man tänka sig, lite lugnare, lite snällare och mer harmonisk.
Frågan är bara om det är till programmets för- eller nackdel.

Alexander Bard har ägnat sig åt att Twitter-provocera den svenska åsiktskorridoren i många år. Men när han i början av sommaren kritiserade Black lives matter-rörelsen blev det till slut omöjligt för TV4 att ha honom kvar som jurymedlem i vad som i princip är ett barnprogram, och kanalen bröt samarbetet.
Helt rätt? Eller lite ängsligt och hycklande av en kanal som fullt medvetet rodde runt i åratal med fan i båten och cashade in på hans djävulskaper, men sedan plötsligt, med kniven mot strupen, ändå inte riktigt vågade ro honom i land?
Well... I dag, när TV4 presenterar den nya jurykonstellationen i ett pressmeddelande, nämns han i alla fall inte med ett ord.

Det är som att han har blivit borttrollad i en av de där magikerakterna han avskydde.
Poff!
LaGaylia Frazier däremot, får en kryptisk avtackning. Hon går ”vidare till nya spännande uppdrag”.

Om hon går vidare frivilligt eller om hon snarare baxas ut genom dörren är inte helt glasklart. Men man vet vad man tror.
Klart är i alla fall att det blir Sarah Dawn Finer och Edward af Sillén som ersätter Bard och Frazier. Proffs och kunniga båda två. Hon som, bland annat, sångerska och programledare, han som manusförfattare, regissör och allmän popkulturkännare.
Det känns som två trygga val. Jag vet inte om någon av dem kommer att kunna matcha Frazier vad gäller överdimensionerade amerikanska känslouttryck med breda gester, sprutande tårar och orimlig mimik, men åtminstone Finer kan säkert leverera stora känslor när tillfället kräver det. Och det gör det ju ganska ofta i ett program där till och med folk i publiken verkar ha fått instruktioner om att se ut som att de precis har varit med om sitt livs största stund VAR FEMTE MINUT.

Och om inte annat finns ju alltid Bianca Ingrosso, som inte har några problem med att tappa hakan och få dåndimpen på beställning – mot faktura såklart.
Men vem ska ta Bards plats som jurybåsets översittare och hackkyckling i ett?

Ingen, förmodligen. Vilket borgar för att det blir en annan sorts, snällare och mer harmonisk, dynamik i juryn i vår.
Kanske blir det tråkigt.
Kanske blir det skönt.
TV4 lär i alla fall inte behöva oroa sig för några värre skandalrubriker än på sin höjd att Ingrosso har varit och fixat något igen på någon klinik.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:

LÄS VIDARE