Så går det för Saga Norén efter ”Bron”

Skaparen Hans Rosenfeldt berättar om sina teorier och alternativa slut

Publicerad:
1 av 4

TV

Nu går tv-serien ”Bron” i graven.

Men skaparen Hans Rosenfeldt har svar på vad som händer med huvudkaraktären Saga Norén efter att kamerorna slocknar.

– Jag skulle vilja tro att hon på något vis tar upp en relation med Henrik igen, säger han.

I kväll sändes det sista avsnittet någonsin av tv-serien ”Bron”. I sju år och fyra säsonger har tittarna fått följa polisen Saga Norén, spelad av Sofia Helin, men nu är det dags att ta farväl.

– Det är vemodigt förstår men samtidigt känns det bra att vi är klara. Det har varit en stor del av allas liv i många år nu men det känns bra att få göra ett avslut. Vi är väldigt stolta över serien, säger skaparen och manusförfattaren Hans Rosenfeldt.

Ville inte döda Saga

Han berättar att slutet inte var helt självklart och att de hade flera alternativ uppe på tapeten. Ett av dem var att huvudkaraktären Saga skulle dö, men det kändes inte riktigt bra för någon i manusgruppen.

– Många förväntade sig att det skulle bli ett tragiskt gråtslut så då ville vi gå emot de förväntningarna. Sedan kändes det lite enkelt för oss att bara döda huvudkaraktären, säger Rosenfeldt.

Tittarna har nu undrat vad som egentligen händer med Saga efter det sista avsnittet då det aldrig framkommer vart hon är på väg. Rosenfeldt har sina egna teorier.

– Jag personligen tror att hon kommer fram till att hon ändå ska vara polis. Det är bara det att hennes grund till att vara det kommer vara annorlunda i framtiden.

Går inte ihop med karaktären

En del tittare har tyckt att Sagas spontana beslut i sista avsnittet inte går ihop med hennes annars så välstrukturerade karaktär. Rosenfeldt har en förklaring.

– Hon har kommit fram till att hon har varit polis av skuld för att hon inte kunde rädda sin syster. Nu har hon insett att hon inte har någon skuld i det och att hon inte behöver vara polis.

– Hon har på ett logisk sätt fått klart för sig att hon gjort ett felval i livet och att hennes motiv inte har varit de rätta. Då tycker jag att det passar hennes karaktär, säger han.

Relationen med Henrik

Och kärleken då? Sagas relation med kollegan Henrik har engagerat många tittare.

– Jag skulle vilja tro att hon på något vis tar upp en relation med Henrik igen. Sen kommer de inte att vara gifta och skaffa egna barn och leva lyckliga i alla sina dagar, men på något sätt kommer hon att upprätthålla en relation med Henrik i framtiden, säger Hans Rosenfeldt.

Publicerad:

LÄS VIDARE