Månadens måsten! Tv-serierna du inte vill missa i augusti

Publicerad:
”Partisan”, ”Quiz” och ”Lovecraft country”.
Foto: Viaplay/ITV/HBO.
”Partisan”, ”Quiz” och ”Lovecraft country”.

TV

Familjekaos, en brittisk skandal, sporthumor, skräck och en synnerligen lovande svensk thriller.
Här är sju tv-serier att hålla ögonen på i augusti.

Dignity


I det slutna sektsamhället Colonia Dignidad i Chile pågick, under flera decennier, tortyr, mord och sexuella övergrepp på barn, under ledning av den tyske grundaren och ledaren Paul Schäfer, som var pedofil och samarbetade med Augusto Pinochets hemliga polis. Den här tysk-chilenska thrillern hoppar mellan två olika tidsplan, och handlar om hur en ung åklagare, med en egen hemlig koppling till Colonia, får i uppgift att dra Schaefer inför rätta.
HBO Nordic, 1 augusti


Fullt hus


Ny svensk komediserie efter en franskspråkig kanadensisk förlaga. Liv Mjönes och Fredde Granberg spelar Karin och Henke, som tvingas flytta hem till Karins föräldrar (Sven Melander och Katarina Ewerlöf) efter ett ekonomiskt haveri. Cecilia Forss, Niklas Engdahl och Fredrik Hallgren syns i övriga roller. ”Fullt hus” får premiär på Dplay först, men kommer även att visas i Kanal 5 senare i augusti.
Dplay, 2 augusti


Quiz


Hyllad dramaserie i tre delar, regisserade av Stephen Frears. Om skandalen i brittiska ”Vem vill bli miljonär?” 2001, då Charles Ingram fuskade sig till högsta vinsten. ”Succession”-favoriten Matthew Macfadyen spelar Ingram och Michael Sheen är programledaren Chris Tarrant.
TV8, 11 augusti


Ted Lasso


Sportkomedi av ”Scrubs”-skaparen Bill Lawrence och Jason Sudeikis. Med Sudeikis i rollen som en amerikansk tränare för ett collegefotbollslag i Kansas, som rekryteras till att coacha ett brittiskt proffslag – utan att ha någon som helst erfarenhet av den sortens fotboll.
Apple TV+, 14 augusti


Partisan


En lovande kriminalthriller i regi av Amir Chamdin, som utspelar sig i det idylliska jordbrukssamhället Jordnära, ett så kallat grindsamhälle med en perfekt yta. Fares Fares (som har utvecklat serien tillsammans med Chamdin) spelar en lastbilschaufför som skjutsar dit två tjejer och upptäcker att något inte står rätt till. Johan Rheborg gör den andra huvudrollen som den karismatiske ledaren för gemenskapen, och andra namn på rollistan är Sofia Karemyr, Anna Björk, Emelie Garbers och Linus Wahlgren.
Viaplay, 16 augusti


Lovecraft country


Ny HBO-serie, skapad av Misha Green (”Underground”) och producerad av högdjuren Jordan Peele och JJ Abrams. ”Lovecraft country” är ett skräckdrama baserat på Matt Ruffs bok med samma titel, och handlingen utspelar sig i 50-talets USA, där Jim Crow-lagarna fortfarande gäller. Om hur Atticus Freeman (Jonathan Majors), tillsammans med vännen Letitia (Jurnee Smollett-Bell) och farbror George (Courtney B Vance), ger sig ut för att söka efter sin försvunne far (Michael Kenneth Williams) – och på resan möter både rasistisk terror och fruktansvärda monster.
HBO Nordic, 17 augusti


Frayed


Australiensisk-brittisk komediserie som utspelar sig i slutet av 80-talet, och har komikern Sarah Kendall i huvudrollen. Hon spelar en kvinna som lever en lyxig livslögn i London – men tvingas återvända hem till det liv i Australien som hon en gång flydde när hennes man dör en skamlig död.
HBO Nordic, 19 augusti


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE