Publicerad:
Uppdaterad:

Din nya Netflix-favorit, gripande kriminalare och tokig thriller

 ”Russian doll”  ”Saknad, aldrig glömd”  ”Kommissarie Bancroft”

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:
”Russian doll”, ”Saknad, aldrig glömd” och ”Kommissarie Bancroft”.
Foto: Netflix/BBC/ITV
”Russian doll”, ”Saknad, aldrig glömd” och ”Kommissarie Bancroft”.

VECKANS STREAMINGTIPS ”Russian doll”, ”Saknad, aldrig glömd” och ”Kommissarie Bancroft”.

Russian doll

Pass på för årets hittills bästa nya serie! Natasha Lyonne, som du om inte annat känner igen från "Orange is the new black", är enastående i "Russian doll". En komediserie som hon även har skapat, ihop med Amy Poehler och Leslye Headland. Hon spelar Nadia – en cynisk, rivig och drogliberal New York-bo som på sin 36-årsdag hamnar i en "Måndag hela veckan"-liknande loop där hon hela tiden dör på olika våldsamma sätt, för att, varje gång, strax därefter vakna upp på nytt i badrummet på sin födelsedagsfest. En pigg och smart serie som blandar olika toner, varvar humor med tragik, och hela tiden överraskar med nya lager.
Netflix. Premiär i dag


Saknad, aldrig glömd

Jag älskar den här brittiska kriminalserien ("Unforgotten" i original) om hur poliserna Cassie (Nicola Walker) och Sunny (Sanjeev Bhaskar) nystar i flera decennier gamla försvinnanden och mord. Nu visar SVT den tredje säsongen, som likt de tidigare är tajt, spännande och inte minst gripande, då en av seriens stora styrkor (förutom att vara ett utsökt torg för äldre skådespelare, då det ju handlar om gamla brott och de misstänkta därmed alltid är gråhåriga) är att gräva djupt i känslorna. Den här gången handlar det om vad som egentligen hände med en tonårstjej som försvann runt millennieskiftet.
SVT Play. Säsongspremiär i morgon

Foto: Des Willie/BBC
Saknad, aldrig glömd

Kommissarie Bancroft

Är du sugen på en typiskt brittisk, snaskig miniseriethriller med en skogstokig antagonist? En sådan där serie som spårar ur och blir allt galnare, för att till slut explodera i en barock slutkläm? Testa i så fall "Kommissarie Bancroft". En kanske inte så rimlig men klart underhållande historia i fyra delar, med Sarah Parish och Faye Marsay (från "Game of thrones") i huvudrollerna. Om hur den stenhårda, respekterade och rutinerade snuten Elizabeth Bancroft får det hett om öronen när en yngre kollega sätter tänderna i ett kallt fall, och därmed hotar att dra fram Bancrofts mörka hemligheter i ljuset.
SVT Play. Premiär på måndag


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: