Avslöjar hemligheten i ”Mästarnas mästare”: ”Blev förvånad”

Av: Jakob Meijer, Mathilde Albinsson

Publicerad:

Simstjärnan Emma Igelström kan till viss del tacka Pernilla Wiberg för framgångarna.

I söndagens ”Mästarnas mästare” avslöjar Igelström att hon i karriären använt sig av ett oväntat knep, signerat Wiberg.

– Jag blev ganska förvånad, säger alpinlegendaren till Nöjesbladet.

Emma Igelström, 38, har vunnit fyra VM-guld i simning. Och hennes idol Pernilla Wiberg, 47, har spelat en viktig roll under karriären.

I söndagens avsnitt av ”Mästarnas mästare” berättar Igelström att hon inför tävlingar brukade lyssnade på Wibergs 90-talsdänga ”Privilege” för att hantera sin nervositet.

Pernilla Wiberg kan inte låta bli att skratta när Igelström avslöjar sin hemlighet.

– Jag blev ganska förvånad. Jag hade inte en tanke på att någon skulle kunna använda den som en pepplåt. I och för sig, hon sa ju att det kanske inte var själva melodin hon blev imponerad av utan mer texten och vad jag egentligen sa, säger Pernilla Wiberg.

– Det är bara att tacka och ta emot och roligt att man inspirerat att göra detsamma, för hon har ju också lyckats med sin karriär.

Skrev ”Privilege” med schlagerkungen

Hon berättar att ”Privilege”, som bland annat Lasse Holm ligger bakom, handlar om vilket privilegium det är att få vara elitidrottare och syssla med det man brinner för, något Emma Igelström uppenbarligen verkar ha tagit fasta på.

1 av 2 | Foto: SVT
Emma Igelström och Pernilla Wiberg i ”Mästarnas mästare”.

Pernilla Wiberg medger att hon blev stolt.

– När jag växte upp fanns det kanske inte jättemånga kvinnliga förebilder. Linda Haglund tittade jag på en del, eftersom jag höll på med friidrott, men sen var det de andra 56:orna: Frank Andersson, för mig förstås Ingemar Stenmark på vintern, och Björn Borg. Men det fanns inte så många kvinnliga och det där var lite kul att speciellt Emma då sa att man var lite föregångare och breddade lite mark för de andra. Bara man vill tillräckligt mycket så kan även vi tjejer prestera i Sverige och det blir man ju stolt över, absolut.

Kör över motståndet

I de inledande programmen av jubileumssäsongen har skidlaget med Pernilla Wiberg, Magdalena Forsberg och Ingemar Stenmark, som tillsammans har högst medelålder, dominerat tävlingarna.

Enligt Wiberg hade de själva rätt låga förväntningar.

– Vi kände att vi är ju individuella idrottare och de här lagidrottarna, som bollaget absolut är och även simlaget till viss del, har varit lite mer sammansvetsade än vad vi kände oss, säger hon och fortsätter.

– Men vi blev väldigt samspelta på en gång. Jag tror det var det som gjorde att vi lyckades bra. Vi hade en plan hela tiden innan vi gick in i tävlingarna.

Ni är bästa taktikerna då, alltså?

– Ja det kan man säga.

”Mästarnas mästare” sänds på söndagar klockan 20.00 i SVT1.

Publicerad:

LÄS VIDARE