”Bron” är slut – serien hyllas nu av tittare

Sista avsnittet sändes under söndagen

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

”Bron” är över.

Efter sista scenen hyllas nu tv-serien på sociala medier.

”Tusen känslor i sista avsnittet av Bron. Otroligt starkt och berörande”, skriver en tittare.

Kriminalserien ”Bron” har sänts på SVT sedan 2011. Ikväll sändes det sista avsnittet av säsong fyra som också är det sista i hela serien.

I sista scenen kunde tittarna se hur seriens huvudkaraktär, Saga Norén, spelad av Sofia Helin, kastade sin polislegitimation i vattnet från Öresundsbron. Samma bro som hela serien började med. Därefter kör hon iväg över bron.

På sociala medier hyllar tittare nu det sista avsnittet.

”Vilken fantastisk serie och vilket avslutat på den”, skriver en tittare.

”Okej, Bron. Vilket slut. Både på säsongen och på serien. En av de bästa svenska serierna någonsin”, skriver en annan.

”Tusen känslor”

”Tusen känslor i sista avsnittet av Bron. Otroligt starkt och berörande”, skriver en tredje.

”Fyfan vilken underbar jävla serie”, skriver en fjärde.

”Farväl Saga Norén, Länskrim Malmö Bron är i mitt tycke den bästa nordiska krimserie som gjorts någonsin - och Saga Norén den häftigaste karaktären”, skriver en femte.

Även om reaktionerna var övervägande positiva fanns det dem som var missnöjda över slutet.

”Sista avsnittet av Bron var tyvärr en sämst avslutning på hela serien. De tog den lätta vägen. Tack för mig”, skriver en missnöjd tittare.

”Alltså helvete vilken svag och slarvig sista säsong av Bron. Finalavsnittet var verkligen sämst ever. Men bra, då slipper man sörja”, skriver en annan.

Alternativt slut

I en intervju med Nöjesbladet avslöjar seriens skapare och manusförfattare, Hans Rosenfeldt, att det inte alls var självklart hur serien skulle sluta för Saga. Ett av alternativen var att låta henne dö.

– Många förväntade sig att det skulle bli ett tragiskt gråtslut så då ville vi gå emot de förväntningarna. Sedan kändes det lite enkelt för oss att bara döda huvudkaraktären, säger Rosenfeldt.

I samma intervju ger han också en förklaring till Sagas plötsliga spontanitet.

– Hon har kommit fram till att hon har varit polis av skuld för att hon inte kunde rädda sin syster. Nu har hon insett att hon inte har någon skuld i det och att hon inte behöver vara polis.

Publicerad:

LÄS VIDARE