Här är alla deltagare i nya ”Bonde söker fru”

Två nya bönder i klara för nästa runda av programmet

Av: Linn Elmervik, Olle Kvarnsmyr, Patrik Jäverbo

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 13

Årets första deltagare i ”Bonde söker fru” har presenterats,

– Det är lite speciellt. Även om jag är ung ser jag det som en stor möjlighet att träffa någon och att det kan bli på riktigt, säger Erik Ohlsson, en av årets kärleksbönder.

Nu har första deltagarna till kommande säsongen av ”Bonde söker fru” presenterats, och det är Erik Ohlsson, 21, från Edsbyn, Jörgen Petterson, 40, från Askersund, Therese Tengmark, 36 från Malexander, Wiljelm Nyh, 48, från Trångsviken, Dennis Andersson, 23, från Toftaholm, Johan Petersson, 39, från Sävsjö, Leonora Vilhelmsson, 40, från Jockarp/Sölvesborg och Fredrik Leandersson, 49, från Unnaryd som är de första att annonseras av TV4.

Eric är en aplintåkande kviguppfödare som nu söker kärleken, och då fritidsintresset och jobbet tar upp i princip all hans tid så blir det svårt att hitta någon att dela gård med.

– I och med skidåkningen och gården har jag inte tid att ta mig ut och träffa nån. Jag var lite inne på det i fjol, men då tänkte jag att det kanske var lite tidigt. I år passade det bättre.

Vill komma ut i naturen

Eriks drömdag med någon som han tycker om är att komma ut i naturen och bara umgås med den personen och njuta av sällskapet, och på frågan vem det är han söker säger han:

– En genuin, snäll tjej som tycker om att vara mycket utomhus och vara på alerten hela tiden. Även om hon kanske inte vill hålla på med jordbruk själv måste hon förstå att jag vill göra det. Det är inte en så glamourös bransch att hålla på med.

”Bonde-Erik” kommer att bli årets yngsta deltagare, men det är inte någonting som han hoppas ska stå i hans väg.

– Det är lite speciellt. Även om jag är ung ser jag det som en stor möjlighet att träffa någon och att det kan bli på riktigt.

Den flörtiga mjölkbonden gör entré

Wilhelm Nyh, den 48-åriga ekologiska mjölkbonden från Edsviken är en enligt programledaren Linda Lindoff en riktigt flörtkula.

— Wilhelm är väldigt manlig och trygg i sig själv men har också en skönt ung och barnslig sida. Jag upplevde honom väldigt utåtriktad
– och nästintill lite flörtig, säger Linda på sin blogg.

Den glada ekologiska mjölkbonden Wilhelm håller med Linda i sin beskrivning.
— Jag har rätt lätt att få kontakt med människor, är rätt sprallig och tror jag har ett glatt sätt som kan kännas flörtigt. Det är väl bra, säger Wilhelm.

En riktigt ”superpowerwoman”

Den ekologiska nötbonden Therese Tengmark från Malexander är enligt Linda en riktigt ”superpowerwoman” med ett stort intellekt och en bomullsmjuk och oerhört kärleksfull insida.

— Therese driver en stor gård helt själv med hästar, kor, höns, tupp, hundar och katter och massor av mark, säger Linda.

Publicerad:

LÄS VIDARE