Här blir Jon-Henrik Fjällgren ”Fantomen på operan”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Magnus Sandberg

Jon-Henrik Fjällgren upphör aldrig att imponera.

Vecka efter vecka levererar publikfavoriten en ny succé i ”Let’s dance”.

Ikväll var inget undantag.

Han dansar tango till ”Phantom of the opera” – och publiken jublar.

Jon-Henrik Fjällgren lyckas med konststycket att imponera på tittarna flera veckor i rad.

Just ikväll känner han extra mycket för sin dans, då han kan identifiera sig med huvudkaraktären Fantomen som bor i en slags grotta under en opera.

– Allt utspelar sig i en grotta och det var lite så jag kände, säger artisten i programmet.

Artisten diagnostiserades med posttraumatiskt stressyndrom förra året. Han tackade bland annat ”ja” till Let’s dance som ett sätt att hitta tillbaka till glädjen genom dansen.

Artisten blev en publikfavorit tidigt i programmet.

– Jag tycker det är fantastiskt. Det får ju mig och Katja att känna att vi har jobbat på bra. Vi kämpar ju som sjutton för att få till det, har Jon-Henrik Fjällgren tidigare sagt om det stora publikstödet.

I kvällens program var dock juryn inte helt enig med publiken, som gav Jon-Henrik mest jubel och stöd bland samtliga tävlande.

Karl Dyall, som förstärker juryn med sina spetskunskaper i musikal, ville att Jon-Henrik skulle ha släppt mer på handbromsen. Ann Wilson önskade mer dynamik. Men Cecilia Lazar höll med publiken och Tony Irving likaså.

– En jävligt bra presentation, utbrister Irving efteråt.

I kvällens program dansar deltagarna till temat ”musikal”. Förutom danser som framförs till musikallåtar, utmanas dansparen även i en ”Broadway battle”, där alla framför varsin låt i ett gemensamt medley på golvet.

Publicerad:

LÄS VIDARE