”Färjan”-Håkan om mardrömstillvaron på Farmen: ”Svårt att känna trygghet”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Håkan ”Färjan-Håkan” Hallin dök upp som joker i ”Farmen VIP”.

Men han åkte lika snabbt ut igen.

– Det var inte den här värmen som jag trodde det skulle vara, säger Håkan Hallin i programmet.

Skaran farmare krymper. Glenn Hysén, Yvonne Ryding, Patrik Sjöberg och Klara Svensson började få finalvittring när Paolo Roberto plötsligt presenterade dem för ytterligare två deltagare.

De nya utmanarna, Lulu Carter och Håkan ”Färjan-Håkan” Hallin, möttes av en frostig stämning och bistra miner.

– Jag hade på känn att vi inte skulle vara jättevälkomna. Jag skulle nog inte välkomna någon efter så långt kämpande heller. Man kände att de inte var jätteglada att vi kom, säger Lulu Carter till Nöjesbladet.

Misstänksamheten steg när Håkan berättade att han är allergisk mot pälsdjur och därför måste sova i ett tält på gårdsplanen. Han är dessutom extremt rädd för hästar och vägrar komma nära de respektingivande djuren.

– Hästar överhuvudtaget när man ser dem på Solvalla är ju roligt, men i verkligheten blir man rädd. Det är så pass stora djur. Det är svårt för mig att känna trygghet. Häst när den är som bäst är ju på smörgåsen. Inte med mig ute i hagen, säger Håkan Hallin i programmet.

1 av 4 | Foto: TV4
Lulu Carter och Håkan Hallin gör entré i ”Farmen VIP”.

De andra deltagarna undrade varför han tackat ja till programmet. Den frågan ställde sig även Håkan själv.

– Jag fattar inte vad jag gör här egentligen. Men jag vill ge det en chans och försöka i alla fall, säger Håkan i programmet.

Patrik Sjöberg utsåg snabbt de två nykomlingarna till gårdens ”trälar” och Klara Svensson trodde inte att varken Hallin eller Carter skulle bli något större hot mot det sammansvetsade ”urfolket” på Farmen.

– De såg lite ledsna ut, det var inte den här värmen som jag trodde det skulle vara, det var lite spänt, säger Håkan i programmet.

Men livet som farmare tog lika snabbt slut som det började. Storbonden Klara Svensson valde Lulu Carter till förstekämpe som i sin tur valde Håkan Hallin.

– Jag vart inte så förvånad. Jag tror att hon har störst chans att vinna, därför valde hon mig. Att det blir kunskap känns väl inte så kul för min del. Jag är inte nöjd med det, säger han i programmet.

De möttes i en kunskapsmatch, där de skulle såga stockar av en viss vikt. Kampen blev jämn, men Lulu vann. Och Håkan fick åka hem.

– Hon hade nog faktiskt lite mer tur än skicklighet.

Utgången var väntad, menar Lulu Carter.

– Vi kom ju in där som två tappra jokrar, så det kändes väl lite sorgligt att han åkte. Men det var inte oväntat att någon av oss skulle ryka. Jag förstod ju att de skulle vilja bli av med oss så snabbt som möjligt. Det skulle jag också gjort. Allt var ju väldigt begripligt och förståeligt, säger hon till Nöjesbladet.

Nöjesbladet har sökt Håkan Hallin.

”Farmen VIP” sänds måndagar på TV4 och TV4 play klockan 20.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE