Jason Priestley

90-talsstjärnan dyker upp i ”Welcome to Sweden”

Av: 

Ann Edliden

TV

”Brandon” från Beverly Hills i svenska tv-serien

Jason Priestly spelade huvudrollen i 90-talets kanske mest älskade high school-såpa.

Nu spelar han sig själv i nya säsongen av ”Welcome to Sweden”.

– Jag gillar verkligen Sverige, säger stjärnan som dyker upp i seriens två första avsnitt.

I nya säsongen av ”Welcome to Sweden” dyker ett känt ansikte upp. Jason Priestly spelade huvudrollen som Brandon Walsh i 90-talsserien ”Beverly Hills” och har sedan dess haft en något skakig skådiskarriär.

Nu kommer han att medverka som en version av sig själv i avsnitt ett och två av TV4:s humorserie. I en intervju med ”Welcome to Sweden”:s upphovsman Greg Poehler berättar stjärnan att han uppskattade det lilla formatet, jämfört med jättemaskinen som var inspelningarna av ”Beverly Hills”.

– Det här var en mer minimalistisk upplevelse. Det var som att shoppa IKEA jämfört med Saks Fifth Avenue, säger han.

På frågan om vad han tycker om Sverige svarar Priestly att han har känslan av att det finns ett släktskap mellan Sverige och hans hemland Kanada.

– Jag är från Vancouver och vi har haft många svenska hockeyspelare i staden, så jag känner ett visst band till Sverige. Jag gillar verkligen Sverige, eftersom ni skickat oss många bra spelare.

Tappade minnet

2002 var Jason Priestly inblandad i en allvarlig olycka, då han kraschade in i en vägg med sin racingbil under en träning. Stjärnan tappade minnet och fick lära sig att gå igen. Förra året släppte han sin självbiografi och hamnade i bråk med sin före detta kollega Shannen Doherty, som hävdade att han på grund av minnesförlusten porträtterat henne som en bortskämd diva.

Nuförtiden gör Jason Priestly mestadels tv-filmer och cameos i populära tv-serier. Han har även regisserat film, bland annat en Hallmark-produktion med gamla kollegan Luke Perry i huvudrollen.

”Welcome to Sweden” har säsongspremiär den 1 april klockan 21.00 i TV4.

ANNONS

Få 12 månader till priset av 8! Den bästa underhållningen på HBO Max.

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jason Priestley

Greg Poehler

Welcome to Sweden

Tv-serier