Isabel Adrian: ”Tangon dödade mig”

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Så tyckte deltagarna om årets Let's dance

1 av 7

Nakenchocker, kramar, skador och höga lyft.

Årets omgång av Let's dance har bjudit på mycket. Nu avslöjar deltagarna vad de tyckte om säsongen och vilka de hejar på i finalen.
–  Jag väger lika mycket nu som jag gjorde när jag lämnade Robinson, säger Isabel Adrian.

Det är dags för final i Let's dance. Bland årets deltagare återfanns allt från operasångare till sportstjärnor och bloggare.

En av de som var med är hollywoodfrun Isabel Adrian som säger att hon hittat flera nya vänner via programet.
– Bianca och jag har blivit väldigt bra kompisar. Vi känner ju varandra sedan innan i och med våra familjer. Men vi har aldrig umgåtts tidigare. Jag kommer också bra överens med Nassim och Ewa Fröling. Jag älskar den kvinnan. Hon är underbar. Det är alla dansare också. Det har blivit som en liten fritidsgård för vuxna.

Livsfarlig tango

I en av deltävlingarna skulle Isabel leverera en eldig tango och lyckade få hjärnskakning på kuppen.

– Tangon dödade mig, haha. Men idag har jag inga skador. Men det är ju så att vilken sport du än tränar så kommer du göra dig illa om du tränar sex timmar per dag, 60 dagar i sträck.

Tappat i vikt

Dansandet har också lett till en kraftig viktnedgång.
– Jag väger lika mycket nu som jag gjorde när jag lämnade Robinson. Skillnaden är att jag svalt då. Men nu känner jag mig superstark.

Vem hon hejar på kan hon inte säga.
– Båda två har verkligen potential. Jag skulle vilja se att de delar på bucklan. Elisa är så duktig. Vi får verkligen se en annan person när hon går in i karaktärer. Bianca är en extremt duktig dansare som har lätt för tekniken och är väldigt showig i sig själv.

Deltagarna om säsongens höjdpunkter

Lindorff gör Indiana Jones igen

Linda Lindorff konstaterar att det roligaste med att vara med i Let's dance har varit att få lära sig att dansa och att lära känna sin danspartner Kristjan Lootus. Det jobbigaste har varit att vara borta från familjen.
– Det är många fredagsmys som försvunnit, säger hon.

SE OCKSÅ

Linda Lindorff: "Från första början har de sagt att det här handlar om dans och inte underhållning"

Bröstchocken

I finalen gör hon och Kristjan comeback med sitt Indiana Jones-nummer. Förra gången de körde numret uppstod panik under repet. Numret innehåller ett klädbyte och Kristjan råkade slita av ett axelband för mycket så att Linda visade ena bröstet.
– Det var det absolut läskigaste jag varit med om. Blodet frös till is när jag insåg att jag visat bröstet för alla i hela studion som sitter och har bandat detta. Men det gick ju ändå bra. Kameravinkeln byttes precis innan så det var bara personerna på främre raden som såg något. Nu är klänningen ihopsydd, så det ska förhoppningsvis gå bra. Vi vill ju inte stjäla showen från finalisterna.

Vem hejar du på i finalen?
– Båda har kämpat väl och är jätteduktiga. Elisa är den som tränat hårdast. Bianca har dansen mer naturligt i sig. Jag tror kanske att Bianca vinner. Det kommer att hänga på publikstöd. Men båda förtjänar att vinna.

Wassberg om kritiken

Årets sportigaste deltagare är Thomas Wassberg. Han berättar att han haft kul och att det bästa med tävlingen varit att han fått lära känna sin danspartner Malin Watson. På frågan kring vad Let's dance betytt för honom behöver han fundera lite.
– Man klarar ju att leva utan Let's dance men det är klart att det varit lärorikt och intressant.

Under säsongen har Wassberg fått ta emot hård kritik från juryn som ofta haft kommentaren att han inte utvecklats tillräckligt mycket från vecka till vecka.
– Man är väl rätt så bra på att ta kritik. Men det är klart att när det är mycket så tar man åt sig. Det blir ju ändå lite tråkigt när det är gång på gång.

Vem hejar du på i finalen?
– Jag hejar inte på någon för de är så duktiga båda två. Det är svårt att favorisera någon. Det är väldigt jämnt.

Nassim visar allt

Nassim al Fakir tillhör en av de deltagarna som bjudit lite extra på sig själv under säsongen. I ett av avsnitten ställde han till med nakenchock.

– Jag har verkligen omfamnat Let's dance. På alla sätt. Jag sprang helt naken, jag har visat min kulturkrocksuppväxt med pappa från Syrien och mamma från Sverige. Jag har varit ganska allvarlig men också haft väldigt kul. Även bakom kameran.

Nassim hamnade på en femteplats i programet. Något han inte är helt nöjd med.
– Jag trodde själv att jag skulle ha chans att komma trea. Men jag känner mig som en vinnare ändå. Rent utvecklingsmässigt tycker jag fortfarande att det är jag som gjort störst resa. Elisa och Bianca var rätt bra innan de ens började. Jag hade inte tagit ett enda steg.

Vem vinner? Elisa eller Bianca?
– Jag kan inte säga det.

Rickard och magin

Operasångaren Rickard Söderberg är på toppenhumör när Aftonbladet träffar honom. Han berättar att det varit magiskt att vara med i Let's dance.
– Det var time consuming som inget annat jag gjort i hela mitt liv. Jag har fått en ny kärlek till min egen kropp och ett nytt redskap att uttrycka min musik med. Jag trodde aldrig någonsin att det skulle vara så här stort. Det är faktiskt helt sjukt. Jag är lite i chock själv.

Trots en tidigare axelskada känner han sig frisk.
– Jag har aldrig känt mig så stark och frisk i axeln som nu, i kroppen överlag. Jag är fan sparven från minsk nu!

Vem tycker du ska vinna finalen?
– Jag är så otroligt lycklig, inte bara för att det är två tjejer i finalen, utan för att det är de två bästa dansarna. De är olika men fantastiska båda två. Jag älskar dem så högt. De kommer från olika håll men möts i perfektion.

Toni om finalfesten

Toni säger att han har haft kul under säsongen, att skavsår blivit en del av vardagen och att han ser fram emot finalfesten.
– Vi ska fira en väldigt trevlig och händelserik säsong. Det har varit påfrestande både fysiskt och mentalt men har varit otroligt kul.

Hur vild kommer du att vara på festen?

– Jag har alltid kontroll, oavsett. När det gäller vild så är det dansgolvet som är kul. Där kan man släppa loss.

Vem vinner?
– Jag hejar verkligen på båda två. Favoriten har alltid varit jag, även om inte publiken hann känna igen det. Nej, jag skojar. Jag kan bara säga att den som dansar bäst på fredag är en värdig vinnare.

Pia ska fortsätta med dansen

Skådespelaren Pia Johansson har haft så kul under Let's dance att hon bestämt sig för att fortsätta dansa utanför programmet.
– Jag och Elisa har bestämt att vi ska ta privatlektioner. Vi ska gå hos Yvo Eussen. Elisa ska gå med sin kille och jag ska dansa med Yvo, förhoppningsvis. Det är ett roligt sätt att träna och kroppen mår väldigt bra.

Vem hejar du på?

– De är fantastiska båda två, men jag tror att jag hejar lite mer på Elisa. Hon är en kvinna som levererar på topp nästan hela tiden. Jag beundrar det lugn hon har inom sig och så är hon en så trevlig kamrat.

Rabeus vill också dansa mer

Johan Rabeus sammanfattar säsongen med en hel rad adjektiv.
– Fullständigt vansinne från dag ett. Det är helt enkelt förtjusande, trevligt, galet med tryck på galet.

Han är också sugen på att fortsätta dansa.

– Jag jobbar verkligen på att jag ska försöka komma igång. Istället för att springa på rullband med några jävla hörlurar ska jag försöka börja dansa. Jag gick ju ner i vikt.

I fredagens final dyker han upp som gäst för att vara med i ett dansmedley. Men det finns ett problem.
– Jag har åkt på jättebronkit så jag går på penicillin. Det kan man ju inte anklaga Let's dance för. Men jag hoppas att penicillinet tar fart.

Vem hejar du på?
– Det har jag svårt att säga. Jag tycker att båda tjejerna är förtjusande och begåvade. De är väldigt olika. Bianca har en gras och en poetisk framtoning. Elisa är mer råmaterial och har en energi som är av ett annat slag. Båda två är ju kanonfina. Det är roligt att det är två damer i final.

Aftonbladet har sökt Ewa Fröling, som också deltog i årets säsong. Fröling kommer inte att medverka i kvällens program av personliga skäl.

Publicerad:

LÄS VIDARE