Lill-Babs-hyllningar, Al Pacino och mord down under

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:

VECKANS STREAMINGTIPS Lill-Babs-frossa, HBO-filmen ”Paterno” och australiensiska kriminalaren ”Deep water”.

Foto: SVT/HBO/SBS.


Lill-Babs


En älskad tuff brud i lyxförpackning har lämnat oss, och på SVT Play finns nu mängder av program att minnas den oändligt folkkära, alltid lika varma som fräsiga, Lill-Babs med. Bland annat det omtalade "Här är ditt liv"-avsnittet från 1983, hennes dag i "Stjärnorna på slottet", "Party hos Parnevik", finalen av såpaklassikern "Rederiet", där hon gjorde ett litet men naggande gott gästinhopp, och såklart alla episoder av "Bonusfamiljen", där hennes ljuvliga Gugge äger varenda scen hon är med i.


SVT Play

Foto: Martin Magntorn/SVT.
Bild från ”Lill-Babs live från Sunnanå”.

Paterno


Förra året gjorde Oscarvinnaren Barry Levinson HBO-filmen "The wizard of lies", med Robert De Niro som Bernard Madoff. Nu har han gjort en ny film för HBO, med en annan mäktig skådespelarlegendar i rollen som en annan välkänd man med låg moral. I "Paterno" spelar den store Al Pacino den älskade och extremt framgångsrika collegefotbollscoachen Joe Paterno, som fick sparken efter att pedofilskandalen kring tränaren Jerry Sandusky briserade, då det visade sig att han mörkat det han visste. Välspelat och upprörande.


HBO Nordic. Premiär på söndag


Deep water


Ett sevärt tillskott till Netflix allt mer oöverskådliga seriebibliotek. "Deep water" är en australiensisk kriminalserie i fyra delar där Yael Stone (som är mest känd som snäckan Lorna Morello i "Orange is the new black") är styv i rollen som Tori Lustigman. En polis som, tillsammans med sin partner ("Game of thrones" Noah Taylor), får i uppdrag att utreda mordet på en ung homosexuell man nära Bondi Beach – och upptäcker kopplingar till en mängd outredda, potentiella hatmord på 80- och 90-talen.


Netflix


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE