Netflix

Se trailern för Shonda Rhimes första Netflix-serie

”Downton Abbey” möter ”Gossip girl” i ”Familjen Bridgerton”

Av: 

Karolina Fjellborg

”Familjen Bridgerton”.

Foto: LIAM DANIEL/NETFLIX.

TV

TRAILER Vad får man om man parar ”Downton Abbey” med ”Gossip girl”?
Förmodligen ”Familjen Bridgerton” – ett nytt kostymdrama som kommer till Netflix i jul.

Shonda Rhimes – kvinnan bakom bland annat ”Grey's anatomy” och ”Scandal” – skrev för ett par år sedan under ett fett exklusivitetsavtal med Netflix, och den första serien från hennes produktionsbolag Shondaland som gör entré hos streamingjätten är ”Familjen Bridgerton”. Ett kostymdrama baserat på Julia Quinns böcker om societetsfamiljen Bridgerton i 1800-talets London.
Netflix, som precis har släppt en första trailer för serien, beskriver handlingen så här:
I centrum står Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), den äldsta dottern i den maktfulla familjen Bridgerton, som precis gett sig ut på Londons äktenskapsmarknad – i hopp om att gå i sina föräldrars fotspår och hitta sann kärlek. Daphnes framtidsutsikter verkar initialt helt enastående, men när hennes äldre bror allt oftare avfärdar hennes potentiella friare börjar den mystiska skvallerskribenten Lady Whistledown att sprida rykten om Daphne i sina societetsnyheter.
Så en dag möter Daphne den åtråvärde och rebelliske hertigen av Hastings (Regé-Jean Page), en ungkarl som är fast beslutad om att han aldrig ska gifta sig, men ändå står högst i kurs hos stadens alla societetsmödrar. Trots att de två förkunnat att de inte är intresserade av vad den andra har att erbjuda går deras attraktion till varandra inte att ta miste på och det börjar slå allt fler gnistor om dem när de ger sig in i en viljornas kamp, samtidigt som de tvingas navigera bland samhällets förväntningar på deras framtid.

Rösten till Lady Whistledown görs av Julie Andrews, och serien är skapad av Chris Van Dusen, som tidigare har jobbat med flertalet Shonda Rhimes-serier.
Här är det första smakprovet:

”Familjen Bridgerton” har premiär på Netflix den 25 december.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera


Publisert:

LÄS VIDARE

Julens bästa streaming – 30 nya filmer och tv-serier

ÄMNEN I ARTIKELN

Netflix

Trailer

Tv-serier

Julie Andrews

Downton Abbey