Mejla

Karolina Fjellborg

”Stjärnornas stjärna” är ett slöseri med Petra Mede

Publicerad:
Uppdaterad:
Stjärnornas stjärna
Foto: Linus Hallsenius/TV4.
Stjärnornas stjärna

TV

TV-KRÖNIKA Två timmar med massakrerade hårdrockslåtar och en programledare som har hamnat på helt fel ställe.
"Stjärnornas stjärna" är hopplöst tondöv tv.

"Stjärnornas stjärna" är alltså tillbaka med en andra säsong. Åtta artister med varierande längd på cv:t – från Plura till Renaida – ska ta sig an hits från olika musikgenrer. Folk ska telefonrösta, och så vidare.
Man kan tänka "Idol" fast med lite högre kolesterol.
I säsongspremiären var det gamla hårdrockshits som skulle tolkas. Och ja, vad ska man säga?
Att 80-talet ringde och kände sig kränkt över att få delar av sin låtskatt lustmördad, med synkroniserad dans, schlagertolkningar, kajallinjerna som gud glömde och svajiga karaokeuppträdanden som inte hör hemma före klockan tre på natten och absolut inte i nyktra sammanhang, är ju liksom givet.
Det är inget förvånande över att en hårdrockskväll i TV4, med Shirley Clamp och Andreas Lundstedt, reklampauser, telefonröstning och en målgrupp som inte har börjat med deodorant än, så att säga inte blir speciellt mycket hårdrock.
Och expertpanelen – Kishti Tomita (pratsjuk men karismatisk), musikjournalisten Jan Gradvall (kärnfull och initierad) och veckans genreexpert Joacim Cans – gjorde vad de kunde med vad de hade att jobba med.
De kunde väl inte gärna såga hela uppställningen vid fotknölarna utan valde den bjussiga vägen.

Men Petra Mede. Att se henne så vingklippt och tandlös som hon är i det här sammanhanget är deppigt på riktigt.
Hennes signum har varit att vara brutalt ärlig, rapp och egocentrisk, och benägen att slänga ur sig saker som folk tänker men inte säger, men nu är det som att hon bokstavligt talat har sålt sin själ till TV4.
Att byta kanal för att få bättre betalt är visserligen inga konstigheter – det kan man verkligen både förstå och respektera att eftertraktade programledare gör. Men att hon bara ska stå och stryka medhårs, mala på som en papegoja om att folk ska ringa och rösta, och slänga ur sig måttlösheter om artisternas förträfflighet som inte lurar någon vuxen människa med kvalitetskontrollen intakt, känns som ett förbannat slöseri med Petra Mede.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE