Hillevi Engström lämnar nya jobbet

Av: Jonathan Jeppsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Samordnaren mot våldsbejakande extremism, Hillevi Engström, lämnar sin tjänst.

Hon efterträdde Mona Sahlin på posten så sent som för några månader sen.

– Det är kort tid, det stämmer. Från regeringens sida har vi varit nöjda med hennes arbete, säger Kristoffer Talltorp, pressekreterare till demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

Regeringens nytillträdda samordnare mot våldsbejakande extremism, den tidigare ministern Hillevi Engström (M) efterträdde nyligen Mona Sahlin som avgick efter avslöjandena om falska intyg.

Men nu har hon meddelat regeringen att hon avgår.

– Jag fick erbjudandet av Upplands Väsby att komma tillbaka till min tidigare tjänst som kommundirektör. Efter mycket övervägande har jag kommit fram till att jag inte känt mig klar med uppdraget att utveckla kommunens verksamhet och organisation. Jag har därför meddelat regeringen att jag lämnar min tjänst som nationell samordnare för att återgå till mitt tidigare arbete som kommundirektör, säger Hillevi Engström i ett pressmeddelande.

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) beklagar i en skriftlig kommentar Engströms beslut.

"Hon har med kraft tagit sig an arbetet och regeringen har inte haft något att anmärka på, tvärtom. Den nationella samordnaren bedriver en verksamhet som regeringen prioriterar högt", skriver Bah Kunke i samma pressmeddelande.

Rekryteringsprocessen efter en ersättare har inletts.

Texten uppdateras.

Publicerad: